Windows 10'un Destek Süresi Sona Eriyor: Son Tarih Açıklandı!

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için sona yaklaşıyor. Windows 10'un son güvenlik güncellemesi tarihi ise 14 Ekim 2025 olarak belirlendi.

TİGRİS HABER - Mevcut sürüm olan Windows 10 22H2, sistemin son resmi versiyonu olacak. Microsoft, bu süreçten sonra Windows 10'a yönelik yeni bir sürüm yayınlamayacağını duyurdu.

Windows 10 Güvenlik Güncellemeleri Ne Zaman Bitecek?

Microsoft, 2023 Ocak ayında Windows 10 satışlarını durdurdu ve şimdi son bir yıla girdi. Şirket, 14 Ekim 2025'e kadar her ay yalnızca güvenlik güncellemeleri yayınlayacak. Bu tarihten sonra, işletim sistemi kullanıcılarına herhangi bir güncelleme veya güvenlik yaması sunulmayacak.

Ücretli Destek Seçeneği Nedir?

Windows 10 kullanıcıları, 14 Ekim 2025 sonrası güvenlik güncellemelerini almak için ücret ödemek zorunda kalacaklar. Microsoft'un sunduğu bu programda, ilk yıl için bilgisayar başına 61 dolar talep edilecek. İkinci yıl bu ücret iki katına, üçüncü yıl ise dört katına çıkacak. Üç yıllık toplam maliyet, bilgisayar başına 427 dolara kadar ulaşacak.

Windows 10 kullanıcılarının Windows 11 gibi daha yeni işletim sistemlerine geçiş yapmayı değerlendirmeleri, güvenlik risklerinden kaçınmaları açısından önemli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri