VİDEO - Yükün Altında Bile Müziğe Dayanamadı

Gazi Caddesi'nin müzikle iç içe olan atmosferi ve bu atmosferin caddeyle nasıl bütünleştiği canlı bir şekilde tasvir ediliyor.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Gazi Caddesi'nin müzikle iç içe olan atmosferi ve bu atmosferin caddeyle nasıl bütünleştiği canlı bir şekilde tasvir ediliyor.

Cadde boyunca bir dükkândan veya sokak sanatçılarından yükselen müzik, adeta her köşeyi sararak günlük hayatın bir parçası haline geliyor.

Yoldan geçen insanlar, çoğunlukla farkında olmadan bu müziğin etkisine kapılıyor. Kimisi şarkı sözlerini mırıldanıyor, kimisi ise ritme ayak uydurarak hafifçe dans ediyor. Yük taşıyanlar bile müziğin etkisiyle, sırtlarındaki ağırlığa rağmen ritmik hareketlerle ilerliyor.

Bu sahnenin merkezinde ise Harun dayı var. 65 yaşında olmasına rağmen, geçimini sağlamak için Gazi Caddesi’nde el arabasında yeşillik satıyor. Günlük ekmek parasını çıkarmak amacıyla sürekli hareket halinde olan Harun dayı, müziğin caddeye yayılmasıyla bir anda duruyor. El arabasını olduğu yere bırakıp, müziğin ritmine kendini kaptırıyor. Yaşına ve hayatın yüküne rağmen, o an sadece müzikle bütünleşiyor. Müziği duyduğu an, tüm yorgunluğunu ve yaşam kaygılarını bir kenara bırakıp, sadece ritmin tadını çıkartan, Harun dayının ruhunu canlandırıyor ve adeta ona gençlik enerjisi veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri