VİDEO - Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin’in afet bölgesi ilan edilmesini değerlendirdi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin’e bağlı köylerin afet bölgesi ilan edilmesini değerlendirdi.


Naci Sapan

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, “zarar gören yurttaşlarımız bakımından zararların giderilmesi ve noktasında 7269 Sayılı Yasanın lehe hükümleri uygulanacak” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, yangın olayını hatırlatarak şöyle dedi;
“20 Haziran tarihinde Diyarbakır'ın Çınar İlçesiyle Mardin'in Mazıdağ İlçeleri arasında kalan bölgede dört köyde Çınar'ın Köksalan ve Bağacık, Mazıdağ'ın Yücebağ ve Yetkinler Köyleri arasındaki bölgede büyük bir yangın felaketi yaşandı. 15 yurttaşımız yaşamını kaybetti. Binlerce dönüm arazi, ekili arazi zarar gördü. Yüzlerce hayvan da telef oldu. Ve bölgede büyük bir acı yaşandı.”

Afet bölgesi talep ettik

İlk günden itibaren bölgenin 7269 Sayılı Yasa uyarınca afet bölgesi olarak ilan edilmesini talep ettiklerini söyleyen Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı;
“ İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD nitekim aldığı kararla bu dört köyü "genel hayata etkili afet yaşandığı" gerekçesiyle afet bölgesi ilan etmiş durumda. Şimdi bu dört köye bağlı bölgede, zarar gören yurttaşlarımız bakımından zararların giderilmesi ve noktasında 7269 Sayılı Yasanın lehe hükümleri uygulanacak.”
Tanrıkulu, Her 2 ilin valiliğine yani Diyarbakır ve Mardin Valiliğine gerekli ödenekler aktarılacağını, bu zararın, yurttaşların herhangi bir dava açmadan, giderilmesi noktasında bu Yasanın lehe olan hükümleri uygulanacağını ifade etti.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Biz de ilk günden beri buranın afet bölgesi ilan edilmesi konusunda çaba içerisinde olmuştuk. Bütün çabamız buna yönelikti. Parlamentoda, kürsüde bu talepte bulunmuştuk. Yasa teklifi vermiştik geçtiğimiz hafta itibariyle Parlamento Başkanlığına. Böyle bir karar çıktığını değerli hemşehrilerime bildirmek istiyorum.

Ayrıca bütün bu işleri zamanda yapıp yapmadığı konusunda, yeterli yapıp yapmadığı konusunda da takipçi olmaya devam edeceğimizi de bildirmek isterim.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri