VİDEO - Tanrıkulu: IŞİD, vahşet örgütüdür!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Grup Önerisi görüşmelerinde Suruç Katliamı üzerine konuştu.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, Adalet ve Kalkınma Partisine söylüyorum; IŞİD, küresel bir cihat örgütüdür, terör örgütüdür, vahşet örgütüdür. Küresel bir cihat örgütüdür, terör örgütüdür, vahşet örgütüdür" dedi.

Tanrıkulu, şunları söyledi;

"20 Temmuz Suruç Katliamının üzerinden 9 yıl geçti…

2 gün sonra yıl dönümü olacak ve 33 genç dostumuzu tekrar saygıyla anacağız.

Katliamın yaşandığı gün Suruç’taydım, o kan kokusu hala burnumda. Böyle bir katliamın geleceği belliydi, adım adım geliyordu; Adalet ve Kalkınma Partisi bunun gelişini önlemedi, gerçekleştikten sonra da bir yargı pratiği ortaya konmadı.

Geçtiğimiz ay Şanlıurfa Adliyesinde duruşması yapıldı; Biz de CHP heyeti olarak katıldık. Bir anne, duruşmanın başında sonuna kadar salonda gözyaşları içerisinde oturdu; 9 yıldır adalet arıyorlar.

Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisinin yarattığı yargı düzeni adaleti sağlayamadı.”

200 sayfalık rapor

“O zamandan bugüne Parlamento üyesiyim; 26 Temmuz’da Cumhuriyet Halk Partisi olarak rapor hazırlamışız ve tam 200 sayfa eki var.” Diyen Sezgin Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Adalet ve Kalkınma Partisi 2015’e kadar IŞİD’i terör örgütü olarak görmüyordu; açık biçimde örgütlenmelerine izin veriyordu, gidip orada savaşmasının yolunu açıyordu ve sonra tekrar Türkiye’ye gelip örgütlenebiliyorlardı.

Rapordaki önerilerimiz açık; 26 Temmuz 2015’de yazmışız, IŞİD Türkiye’nin mevzuatları bakımından terör örgütleri listesine eklenmelidir demişiz. IŞİD, kanlı eylemler yapıyor ve Türkiye’de terör örgütü olarak görülmüyordu. Adalet ve Kalkınma Partisinin anlayışı buydu; izin veren, kollayan ve gözleyen.

10 bine yakın Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı oraya gidip savaşıp geldi ve şimdi ne yaptıklarını bilmiyoruz. Böyle bir ortamı, canavarı Adalet ve Kalkınma Partisi yarattı. Şimdi Türkiye’nin her yerinde bilmediğimiz şekilde uyuyan hücreler var.

26 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi IŞİD’le ilgili olarak;

-2 Genel Görüşme Önergesi

-Milletvekilleri 5 Araştırma Önergesi

-1 Gensoru

-153 Soru Önergesi vermiş.

O tarihe kadar da hiçbirine cevap verilmemiş. Neden? Çünkü Esad Rejimi düşsün diye işbirliği yapılmış, hoşgörülmüş.

Yargının etkin tutum almaması ve hoşgörüsü nedeniyle hepsi ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor; mahkeme salonlarında annelerin gözyaşı devam ediyor.

Yargıya, Adalet ve Kalkınma Partisine söylüyorum; IŞİD, küresel bir cihat örgütüdür, terör örgütüdür, vahşet örgütüdür. söylüyorum. Küresel bir cihat örgütüdür, terör örgütüdür, vahşet örgütüdür."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri