VİDEO - Tanrıkulu: Erişim engeli Anayasaya aykırı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Anayasa mahkemesinin, 2014 yılında verdiği bir kararla sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelinin Anayasaya aykırı bulduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, bu konuda yaptığı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi 2014 yılında benim de başvurucusu olduğum bir kararla #Twitter, #Youtube gibi sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelini Anayasaya aykırı bulmuştu. O kararlara rağmen, #İnstagrama erişim engeli getirildi. Bu çok açık bir biçimde ifade özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü bakımından Anayasaya aykırıdır.”

Tanrıkulu’nun yaptığı açıklamanın ana başlıkları şöyle;

Anayasa Mahkemesi Cumhuriyet Halk Partisinin başvurusu üzerine İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini iptal etti.

Çünkü bu Daire Başkanlığıyla ve bu Daire Başkanlığının getireceği yasaklamalarla ifade özgürlüğüne, düşünce özgürlüğüne sınırlamalar getirilebileceği kabul edilmişti.

Anayasa uyarınca temel özgürlüklere sınırlamalar ancak yasayla yapılabilir; dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yapılamayacağı gerekçesiyle iptal kararı verdi ve yayınladı. Her ne hikmetse Anayasa Mahkemesinin sayfasına ulaşılamıyor ve bu duyuru da silinmiş durumda.

İkisi birbiriyle bağlantılı. Çok açık bir biçimde yurttaşlarımızın ifade özgürlüğüne, düşünce özgürlüğüne kurumlar vasıtasıyla engellemeler getiriliyor, sınırlamalar getiriliyor, bunların tümü Anayasaya aykırı.

Eğer bu kurumlar Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorsa, Anayasaya uymuyorsa kim uyacak? Açıkça bir Anayasasızlık hali Türkiye'de hakim şu anda. Bununla mücadele etmeye, teşhir etmeye devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri