VİDEO - Tanrıkulu: “Bakandan hesap soracağım”

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin cinayeti kapsamında yürütülen soruşturmada belgelerin sızdırılmasına ilişkin tepki gösterdi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin cinayeti kapsamında yürütülen soruşturmada belgelerin sızdırılmasına ilişkin tepki gösterdi. Adalet Bakanına sert sözlerle yüklenen Tanrıkulu, “Bu suça yoğunlaşacağım ve Bakandan hesap soracağım” dedi.

Sezgin Tanrıkulu katıldığı bir televizyon programında Narin cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada yaşananlara değindi. Olası şüphelilerin ifadelerinin basına sızdırılmasına tepki gösteren Tanrıkulu, “Narin soruşturmasını manipüle etmek amacıyla o ifadeleri kim sızdırdı? Suç! Bu suça yoğunlaşacağım ve Bakandan da hesap soracağım” dedi.

“Bakanlık Narin soruşturmasını nasıl çözecek?”

Soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen bakanlık içerisinden belge sızdırılmış olmasının suç olduğunu çizen Tanrıkulu, “Soruşturmanın gizliliğine karar verilmiş, Adalet Bakanlığının sorumlu olduğu bir soruşturmada, bakanlığın içerisinden soruşturmanın en önemli belgelerini sızdırdılar. Şüphelilere mesaj vermek amacıyla bu belgeleri kim sızdırdı?” ifadelerini kullandı.

“Devlet neyi çözecek?”

Soruşturma kapsamında 10 kişinin tutuklanmış olmasına rağmen henüz olayla ilgili maddi gerçeklere ulaşılamamış olmasına da tepki gösteren Sezgin Tanrıkulu, “Toplamda 10 kişi tutuklanmış ama biz ölümün sebebini bilmiyoruz, çelişkili ifadeler var. 24 günde bunu çözemeyen devlet hangi soruşturmayı çözecek? Bir köy de gerçekleşen olayı, 24 günde çözemeyen bir devlet, soruşturmanın gizliliğini de ihlal etti. Neyi çözecekler?” sözleriyle soruşturma makamlarını eleştirdi.

“İlk gün açıklama yapılmalıydı”

Tanrıkulu, soruşturma evrakları sızdırıldığı gün açıklama yapılmamasına ve manipülasyona müsaade edilmesine de değindi. Bakanlığın bu konuda sessiz kalmasının doğru olmadığını söyleyen Tanrıkulu, “İlk gün, o soruşturma evrakları sızdırıldığı anda Bakan çıkıp açıklama yapsaydı, “Bunun hesabını soracağım. Bunu sızdıranları devlet içerisinde bırakmayacağım. Bunların amacı nedir, kamuoyuna açıklayacağım” deseydi, failler çok rahatlıkla ikrar ederlerdi ve başka bir noktaya giderdi” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri