VİDEO - Surlarda selfi tehlikesi!

Tarihi Diyarbakır surlarında tehlikeye davetiye çıkaran selfi çekimleri için yetkililer, uyarılarını yineledi.

Serhat Özdemir - Özel Haber

TİGRİS HABER - Tarihi Diyarbakır surlarında tehlikeye davetiye çıkaran selfi çekimleri için yetkililer, uyarılarını yineledi.

Selfi çekimleri sırasında düşme tehlikesine karşı yurttaşlar sürekli uyarılmalarına, bu konuda basın organlarında çıkan sayısız haberlere rağmen, yürekleri ağza getirecek görüntüler hala devam ediyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Diyarbakır surlarında Yürekleri ağza getiren selfi görüntülerine yönelik sürekli yapılan uyarılar bir türlü karşılık bulmuyor, vatandaşlar selfi çekimlerini sürdürüyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi surlar, restorasyon çalışmaları sonrası yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Ziyaretçiler, 5,5 kilometre uzunluğundaki surların çevresini gezmenin yanı sıra, burçlara çıkarak Diyarbakır’ı yüksekten izlemenin keyfini de çıkarıyor.

Zaman zaman düşme sonucu ölümlü ve yaralanmalı kazaların da yaşandığı surlara çıkanlar, tehlikeye aldırış etmeden fotoğraf çektirmenin yanı sıra selfi çekmeyi de ihmal etmiyor. Selfi ve fotoğraf çekimleri yapılırken dikkatsiz davranan, düşme tehlikesi yaşayanlar sürekli uyarılmalarına rağmen, duruma henüz bir çözüm bulunamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri