TİGRİS HABER- Tekstil İhtisas OSB’deki fabrikasında açıklama yapan Sezai Ayas, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Bölgenin tekstil sektöründe söz sahibi olabilmesi için markalaşmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Ayas, “Bölgemizin tekstil sektöründe söz sahibi olabilmesi için markalaşma ve kendi tasarımlarımızı dünya pazarında sunacak teknik alt yapı ile ilgili üniversitelerimizle, meslek liselerimiz ile İŞKUR ve sivil toplum kuruluşlarıyla nitelikli personel kaynağını yaratmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Modelist, tasarımcı, pazarlamacı, firma temsilcisi vb. beyaz yakalı diye tabir edilen nitelikli personellerin yetiştirilmesi için bu kurumlarla ortak çalışmalar geliştireceğiz. Bölgemiz, hazır giyim alanında Türkiye’nin süper gücü olabilecek tüm değerlere sahiptir. üretim teknolojilerinde, tasarımda, kaynakların sürdürülebilirliğine odaklanarak hazır giyim sektöründe üreticilerimizin çıtasını yükselteceğiz” dedi.
“Bütün firmalar için Pazar arayışına gireceğiz”
Ayas, seçilmesi durumunda bölgenin dışa bağımlılığın kesmek için firmalara katma değerli ürün satabilecek pazar arayışına gireceklerini söyledi. Bunun için ulusal ve uluslar arası fuarları katılım, UR-GE programları ve yurtdışı alım heyetlerini organize edeceklerini belirten Ayas, şöyle devam etti: “Bu sayede şehrimizdeki küçük üretici, de yanı başındaki firmaya fason üretimi yapacak ve global markaların insafına kalmayacaktır. Bu sayede bölgemizdeki baskıcılarımız, nakışçılarımız, aksesuar tedarikçilerimiz eş güdümlü çalışacak, kendi bölgemizde tedarik edebileceğimiz hiçbir hizmetin dışa çıkmaması için elimizden geleni yapacağız. Bölge tekstilinin bu güçlü oluşumu, bir süre sonra ulusal ve global markaların dikkatini çekecek ve ofislerini bölgemize taşımalarına vesile olacaktır.”
“Dijitalleşmeyi yaygınlaştıracağız”
Hem GÜNTİAD hem de üyelerin tanıtımının yapılabileceği dijital alt yapının oluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Ayas, “E-ticaret, e-ihracat gibi yeni ve hızlı gelişen dönüşüme firmalarımızı hazırlamak için gerekli alt yapıyı oluşturmak için elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz” dedi.
Firmaların çoğunun verimli destek alamadığına işaret eden Ayas, şöyle devam etti: “Derneğimiz bu noktada kendi bünyesinde kuracağı bir danışmanlık birimi ile üyelerimize en sağlıklı bilgiyi ulaştırıp faydalanmalarını sağlayacaktır. Üye ve kurum arasında köprü görevi görecektir.”
Ayas’ın ardından, iş insanları Taha Ülgen ve Veli İpek de birer konuşma yaptı.
191 üyesi bulunan GÜNTİAD, 28 Ocak günü saat 10.00’da bir otelde olağan genel kurulunu gerçekleştirecek.