VİDEO - Diyarbakırlı minik öğrencilerin büyük başarısı

Merkez Kayapınar İlçesinde bulunan Mehmet Akif İnan İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, tarihi eserlerin korunması ve zarar görmemesi için mesafe algılayıcı sensör icat etti. Diyarbakır Arkeoloji Müzesinde denenen proje yetkililerden tam not aldı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesindeki Mehmet Akif İnan İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, çocuk ve gençlerin eğitimine katkı sunarak bilimle buluşmalarını sağlayan dünyanın en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan YGA'nın destekleri ile tarihi eserlerin korunması için mesafe algılayıcı sensörü icat etti.

Rol model öğretmenleri Sevim Barut'un öncülüğünde, uzun uğraşlar sonucu hazırlanan proje, ilk olarak Diyarbakır Sur ilçesi Tarihi İçkaledeki Arkeoloji Müzesinde denendi. Müzedeki yetkililerden tam not alan proje, YGA adlı sivil toplum örgütü tarafından da onay aldı.

"Mesafe algılayıcı sensör icat ettik"

Öğretmen Sevim Barut, rol model öğretmen olarak Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan YGA’ya başvurduklarını belirterek, "YGA, bize tvit setlerini gönderdi. Ve bu tvit setlerinden sonra eğitim aldık. Eğitim çerçevesinde çocuklarımızı da eğittik. Biz bu projede mesafe algılayıcı sensör oluşturduk. Bu sensörü de Müzeler haftası olmasından dolayı Diyarbakır Arkeoloji müzesinde gerçekleştirdik.

Tarihi eserlerin korunması dair bir sensör oluşturduk ve çocuklarımıza tarihimizi koruma ve tarihimizi gelecek nesillere aktarma şeklinde güzel bir proje oldu. Projede birleştirdiğimiz Tvit setlerimiz sayesinde tarihi eserlere yaklaştığımız zaman sensör alarm veriyor. Böylelikle tarihi eserlere yaklaşmamız ve zarar vermemiz gerektiğini algılıyoruz. O şekilde çocuklar ve müzede bulunan kişiler tarihi eserlerden uzaklaşıyor" diye konuştu.

"Yarışmaya girdik"

İki projeyle YGA’nın düzenlediği yarışmaya girdiklerine değinen Barut, "İki proje gönderdik. Bu iki projemizden bir tane sensör projemiz. Ve inşallah seçilmesini bekliyoruz. İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz projemizle ilgili bize gerekli manevi desteği veriyorlar.

Mehmet Akif İnan İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerimiz gelecekte bilim adamı olacaklar. Geleceğin El Cezireleri yetişiyor da diyebiliriz. Her projeye maksimim 4 öğrenci alabiliyoruz. 2 proje gerçekleştirdiğimiz için 8 öğrenci katıldık. Ana sınıfındaki 43 öğrencimizle de çalışmalar yaptık" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri