VİDEO - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde riskli yıkım süreci

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. Şeyh Şamil Mahallesi’nde 43 binadan 11’i yıkılırken, kalan 32 binanın yüzde 60’ında sakinler hâlâ kalması büyük bir risk oluşturuyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yıkım çalışmaları hızla ilerliyor. Şeyh Şamil Mahallesi'nde toplam 43 bina için başlatılan yıkım sürecinde, şu ana kadar 11 bina tamamen yıkıldı. Ancak, geriye kalan 32 binanın yüzde 60’ında hâlâ sakinler ve esnaflar bulunması, yıkım çalışmalarını engelliyor.

Uyarıya rağmen boşaltmadılar

Bağlar Kaymakamlığı, bölgedeki vatandaşları yıkım süreci hakkında uyararak, güvenliklerini ön planda tutmaları gerektiğini vurguladı. Kaymakamlığın uyarılarına rağmen evlerinden çıkmayan vatandaşlar, hem kendi güvenliklerini tehlikeye atıyor hem de yıkım sürecinin aksamış olmasına sebep oluyor.

Yetkililer, yıkım çalışmalarının bir an önce tamamlanabilmesi için vatandaşların bölgeden ayrılmalarının önemini vurguladı. Bu durum, yıkım sürecinin ne zaman tamamlanacağı konusunda belirsizlik yaratıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri