VİDEO - Diyarbakır’da sosyal konut sakinlerinin otobüs isyanı; ‘Saatlerce durakta bekliyoruz’

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesi’ndeki TOKİ Sosyal konutlarda oturan ve aralarında engellilerin de bulunduğu vatandaşlar, otobüs sorunu yaşıyor.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da ulaşım konusunda sorunların giderilememesi vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Merkez Kayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesi’ndeki 635 TOKİ Sosyal Konutlarında oturan vatandaşların ulaşımının tek bir otobüs ile sağlanması buradaki vatandaşları mağdur ediyor.

Sosyal Konutlarda oturan ve aralarında engellilerin de bulunduğu vatandaşlar, tek otobüs ile ulaşımın sağlanmaya çalışıldığını belirterek, bu yüzden söz konusu otobüsün de geç gelmesinden yakınıyor. Bu yüzden işlerine geç kaldıklarını ve işten atılma ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Sadece A3 numaralı belediye otobüsünü 37 dakika bekleyen vatandaşlar, bunu cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Kayıtta, 06.50’de gelmesi gereken otobüs 07.16’da geldi. Kayyım döneminde de aynı sorunu yaşadıklarının altını çizen vatandaşlar, ulaşım sorunlarına köklü bir çözüm getirilmesini istediler.

Vatandaşlar, Talaytepe Mahallesi 635 TOKİ Sosyal Konut sakinleri olarak, yıllardır ulaşım noktasında aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, "635 TOKİ sosyal konutların ulaşımı belediye otobüsü A3 tarafından sağlanıyor. Onun dışında kent merkezi ile ulaşımımızı sağlayacak başka araç yok. Bugün saat 6.50 de gelmesi gereken araç saat 07.16’da gelmiştir. 06.40’tan beri durakta araba bekledik. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetiminden sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştular.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri