TİGRİS HABER - Son yıllarda Diyarbakır’da şehir içi ulaşımda kullanılan minibüs ve özel halk otobüslerinde yolculuk yapan vatandaşlar, birbirinden çok farklı eşyaları unutmaya başladı. Unutulan eşyalar arasında en çok TC Kimlik kartları ve cüzdanlar yer alıyor. Unutulan eşyaların sayısı artınca Minibüs ve Otobüs kooperatifleri ‘kayıp eşya’ bölümü açmak zorunda kaldı. Kooperatif yetkilileri, unutulan eşyaları 3 ay beklettiklerini sahibi çıkmayan eşyaları da ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söylediler.
Diyarbakır’da şehir içi ulaşım hizmeti veren Dağkapı, Balıkçılarbaşı, Bağlar-Üniversite ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri bünyesindeki özel halk otobüsleri ve minibüslerde yolculuk yapan vatandaşlar, çok sayıda kişisel eşyasını unutmaya başladı.
Son yıllarda minibüslerde artış gösteren unutulan eşyalar, kooperatiflerin bünyesinde açılan ‘Kayıp Eşya’ bürosunda bekletiliyor.
Unutulan eşyaların toplandığı bölümde, ayakkabı, müzik aleti, oyuncak, çanta, ilaç, cüzdan, kredi ve kimlik kartı, gözlük, çanta, oyuncak, giysi, kulaklık gibi yüzlerce parça sahibini bekliyor.
Araç sürücülerince bulunduktan sonra büroya getirilen eşyalar, 3 ay bekletiliyor. 3 ay içinde alınmayan eşyalar kullanım durumuna göre ihtiyaç sahiplerine veriliyor.
Balıkçılar başı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Kasım Çapar, son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı vatandaşların minibüslerde eşyalarını daha sıklıkla unutmaya başladığını ifade ederek, “Daha önce de unutulan eşyalar oluyordu. Ancak, son dönemlerde unutulan eşya sayısında korkunç derecede bir artış oldu. Sadece bizde değil, diğer tüm kooperatiflerdeki kayıp eşya bölümlerinde binlerce unutulan eşya var. Şoförlerimiz unutulan eşyaları bize getiriyor. Bizde kayıp eşya bürosunda bekletiyoruz. Gelen vatandaşlarımıza veriyoruz. Unutulan eşyaları en fazla 3 ay bekletiyoruz. Vatandaşlarımızın minibüse binerken daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.