VİDEO - Diyarbakır’da kurban fiyatı cüzdan boşalttı

Kurban Bayramı ilk gününde kurban kesmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık satılan yerlere akın etti. Ancak, alım gücünün düşük olması ve yüksek fiyatlar nedeniyle çoğu vatandaş, kurbanlık almadan evlerine geri döndü.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı yakınlarında kurulan seyyar satış merkezleri, sabahın erken saatlerinde vatandaşların akınına uğradı. Kurbanlık yaşı ve durumuna göre 12 bin ile 20 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Hayvan satıcılarının çoğu borç para karşılığında aldıkları kurbanlık hayvanları satmaya çalışıyor.

Hayvan satıcıları, "Hayvanları borç para karşılığında aldık. İlk gün daha siftah yapamadık. 1.5 milyon borç para ile hayvan aldık. İlk gün daha siftah yapamadık. İnsanlar gelip sadece fiyat sorduktan sonra uzaklaşıyor ve bir daha geri gelmiyor" dedi.

Bir taraftan pazarlıklar ile kurban satışı yapılırken hayvanların satıldığı yerlere yakın kurulan kesimhanelerde de kurbanlar kesilerek parçalara ayrıldıktan sonra hak sahiplerine veriliyor.

İki kadın ile kurbanlık satan bir kişi arasında, kameralar karşısında yapılan pazarlık, uzun sürse de sonunda anlaşmaya varıldı. Kadınlar iki kurbanlık koçu 31 bin liraya, kesilip parçalanması dahil satın aldı.

Kurbanlık alımı için Yeniköy Mezarlığına gelen vatandaşların sayısı zaman geçtikçe artarken, araç ve yaya trafiği de bu durumdan olumsuz etkilendi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri