VİDEO - ‘Diyarbakır’da gerginliğe müsaade etmeyeceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son zamanlarda yaşanan gerginlikler konusunda açıklama yaptı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son zamanlarda yaşanan gerginlikler konusunda açıklama yaptı. Tanrıkulu, Diyarbakır’ın çok kültürlü, çok kimlikli bir kent olduğunu, bunların üzerinden kimsenin gerginlik yaratmaya hakkı olmadığını, kentin evlatları olarak buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Sezgin Tanrıkulu, son zamanlardaki gerginliklerin vatandaşı rahatsız ettiğini, bu konuda çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade etti. Tanrıkulu, “Bu kentin çocuklarıyız bu kentin milletvekiliyiz. Bütün ömrüm bu kentte geçti, bu kentte devam edecek. Çok kültürlü, çok kimlikli bir kent. Geçmişten beri değişik siyasal görüşler noktasında kendilerini ifade etmişlerdir, birbirine tahammül ederek. Ama son zamanlarda, özellikle bir gerginlik yaratılıyor. Diyarbakır’ın çok kimlikli yapısına zarar verilmek isteniyor. Diyarbakır kamuoyu, etkili sivil toplum, emek örgütleri, buna karşı olduklarını ifade ettiler, biz de ifade ettik, buna devam edeceğiz. Diyarbakır’da herkes şiddete başvurmadan şiddeti savunmadan kendini ifade edebilir ve herkesin buna hoşgörü göstermesi lazım. Hoşgörü dışında bir eylem veya herhangi bir girişimde bulunursa tabi ki Diyarbakır olarak karşı çıkacağız” dedi.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle bitirdi; “Öyle tahmin ediyorum ki ortaya çıkan sonuçtan ders almışlardır. Diyarbakır’ın tepkisini görmüşler. Benim bu konudaki önerim, bundan uzak durmalıdırlar. Her türlü baskı ve şiddetten uzak durmalılar. Herkesin gözü Diyarbakır’ın üzerindedir. Türkiye açısından Diyarbakır siyasi bir merkezdir. Burada bu gerginliği çıkararak, bu toplum üzerinde bir gerginlik çıkartarak, bir korku ve endişe yaratarak, bir hayat biçimi oluşturmak isteyebilirler, ama buna müsaade etmeyeceğiz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri