VİDEO - Diyarbakır’da çocuklar için yapılan o sokak artık yok

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Batıkent’te açılışı yapılan kentin ilk modern Çocuk Sokağı aradan geçen sürede bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edildi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER -2017 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla döneminde çocukların sportif, zihinsel ve fiziksel aktivitelerini geliştirmek amacıyla açılan Çocuk Sokak, aradan geçen 7 yılda çürümeye terk edildi.

Merkez Bağlar İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi Batıkent Bulvarı’ndaki Turgut Özal Caddesi üzerinde yer alan Çocuk Sokağı, tren rayları ile Batıkent Sitesi arasında yer alan o sokak, bir dönem onlarca çocuğu ağırlamıştı.

Diyarbakır’ın ilk modern Çocuk Sokağıydı

Trafiğe kapatılarak inşa edilen Diyarbakır’ın ilk modern Çocuk Sokağı’nda 3-5 yaş mini basketbol sahası, 5-10 yaş mini basketbol sahası, mini futbol sahası, survivor parkuru, 2 adet sek sek oyun alanı, bisiklet parkuru, mendil kapmaca oyun alanı ve çocuklara yönelik çeşitli oyun alanları oluşturulmuştu. Binlerce liraya mal olan sokakta şimdilerde deyim yerindeyse in-cin top oynuyor. Giriş tabelaları ve basketbol potası çürümeye yüz tutan, duvarları da yazılarla çizilen sokağın yeniden eski günlerini arıyor.

Kayyım döneminde yapıldı ama kaderine terk edildi

Kayyım dönemi boyunca çocuklarının oyun oynadığı sokağın atıl durumda bırakıldığını belirten, Batıkent Sitesi sakinleri, "Geleceğimiz olan çocukların eve mahkûm olmadan dışarıda kendileri için yapılan sokakta enerjilerini atmalarına, oyun oynama ihtiyaçlarını gidermeye, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine katkı sağlamaya, arkadaşlık ilişkilerini kurmaya, iletişim ve özgüvenlerine katkı sağlamaya, elektronik aletlere olan düşkünlüğü azaltmaya yönelik olarak yapılan sokakta şu anda mutluluk kahkahaları atan, gözlerinde ışıltı parlayan, neşe içinde eğlenip çığlık atan çocuklar yok. Çünkü onlar için oluşturulan oyun sokağı artık yok. Sadece bir tane basket potası kalmış o da çürüdü" diye konuştu.

Batıkent Sitesi sakinleri, sokağın kayyum tarafından yapıldığını hatırlatarak, "Evet bu sokak, kayyum olarak atanan Cumali Atilla döneminde yapıldı. Ama yapıldıktan sonra herhangi bir güncelleme ve bakım yapılmadı. Ve maalesef çocukların boş zamanlarını geçirdiği o sakak bu hale geldi. Yeni seçilen belediyemizden sokağımızı onarmalarını ve eski haline döndürülmesini istiyoruz" şeklinde talepte bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri