VİDEO - Diyarbakır’da bir mahalle ve doğalgazsız bir hayat!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi, 14 yıldır doğalgaz hizmetinden yoksun. Doğalgaz hattı olmasına rağmen, maddi durumu yetersiz olanlar bu hizmetten yararlanamıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi, 14 yıldır doğalgaz hizmetinden yoksun. Doğalgaz hattı olmasına rağmen, maddi durumu yetersiz olanlar bu hizmetten yararlanamıyor. Mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm projesinin etkisiyle doğalgazın bağlanmadığını ifade ederek, yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi, doğalgaz hizmetinden mahrum kalmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, 14 yıldır doğalgaz beklediklerini belirterek, çevrelerindeki bölgelerde doğalgaz hatlarının çekildiğini ancak kendi mahallelerine gelmediğini eleştiriyor.

14 YILDIZ DOĞALGAZ BAĞLANTISI YAPILMADI

Bağlar Fatih Mahallesi’ndeki Cemiloğlu Caddesi’nden Kaynartepe Koşuyolu Parkı’na kadar doğalgaz hatlarının çekilmesine rağmen, Muradiye Mahallesi sakinleri bu hizmetten yoksun kalıyor. Mahalle halkı, “Para olanlar doğalgazı evlerine çektiriyor. Bizim gibi maddi durumu yeterli olmayanlar ise tüple yaşamak zorunda kalıyor,” diyerek, yaşadıkları zorluğu dile getiriyor. Tüplü gaz kullanmanın hem maliyetli hem de güvenli olmadığını ifade eden sakinler, bu durumun hayatlarını zorlaştırdığını belirtiyor.

OKULDA VE LOKANTADA DOĞALGAZ VAR!

Yeni yapılan okula göçmenlere doğalgaz verilmesi de dikkat çekiyor. Ancak, okula yakın olan sağdaki ve soldaki evlere doğalgaz bağlanmaması, mahalle sakinleri arasında sosyal adalet eksikliği hissiyatını artırıyor. “Burası gibi bir mahallede doğalgazın olmaması gerçekten adaletsiz. Biz de bu hizmetten yararlanmak istiyoruz” diyen bir sakin, durumu özetliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İDDİASI!

Mahalle sakinleri, Muradiye Mahallesi’nin kentsel dönüşüm projesine dâhil edilmesi nedeniyle doğalgazın bağlanmadığını savunuyor. “Kentsel dönüşüm olduğu için doğalgaz verilmediği söyleniyor. Ama bu, bizim yaşam standartlarımızı etkiliyor” diyen vatandaşlar, bu durumun yalnızca yeni konutlara değil, mevcut yaşam alanlarına da zarar verdiğini ifade ediyor.

“DOĞALGAZ’IN BAĞLANMASINI İSTİYORUZ”

Muradiye Mahallesi sakinleri, doğalgazın bir an önce bağlanmasını talep ediyor. “Yıllardır bekliyoruz. Bu durum, hem günlük yaşamımızı zorlaştırıyor hem de ekonomik yükümüzü artırıyor,” diyen mahalle halkı, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor. Bağlar Muradiye Mahallesi’nde oturan esnaf ve vatandaşlar Tigris Haber’e şu açıklamalarda bulundular;

ÖZKAÇAR: “15 YILDIR DOĞALGAZ’A HASRETİZ”

Mahalle sakini Kadri Özkaçar, “Bağlar Göçmenler caddesinde doğalgaz çekilmiş. Bu cadde üzerinde çok fazla esnaf da yok. Bulunduğumuz Gürsel Caddesinde mobilyacı esnafı var. Caddemize neden doğalgaz çekilmediğini merak ediyoruz. Bundan dolayı üzgünüz. Caddemize ve mahallemize de doğalgaz çekilmesini istiyoruz. Diyar Gaz’a başvurumuz yok. Gerekirse başvurabiliriz. Muradiye mahallesinin kentsel dönüşüm projesine alındığı için doğalgaz çekilmediği öne sürülüyor. Bağlar’da hiçbir cadde bu kadar merkezi ve kalabalık değildir. 15 yıldır doğalgaz çekilmedi. Çok istiyoruz. Yetkililerden ricamız, biran önce mahallemize doğalgaz’ın bağlanmasını istiyoruz. Çok arzu ediyoruz”

GÜLER: “BİRAN ÖNCE DOĞALGAZ ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Muradiye Mahallesi sakinlerinden Kerem Güler, “Kentsel dönüşüm varsa yapılsın. Değilse doğalgaz çekilsin. Fakir fukara ne yapsın? Aylık 2-3 bin TL elektrik faturası geliyor. Mahallemizde alım gücü düşük binlerce insan var. Kentsel dönüşüm yapılacaksa biran evvel yapılsın. Kentsel dönüşüm yapılmayacaksa eğer diğer mahallelere doğalgaz nasıl çekilmişse bize de çekilsin. Mahallemizde yüzlerce esnaf, binlerce vatandaş var. 12 bin 500 TL emekli aylığı alan bir vatandaş, ayda 3 bin 500 TL elektrik ve tüp gaza para veriyor.

ŞAHİN: “AYDA 10 BİN TL ELEKTRİK VE TÜP GAZ’A VERİYORUZ”

Kahve esnafı Mehmet Han Şahin, “Biz mahallemize ve caddemize doğalgaz gelmesini istiyoruz. Biz de ekonomik anlamda rahat edelim istiyoruz. Aylık 6-6 bin 500 TL elektrik faturası ödüyoruz. Yine aylık 5-6 tane tüp gaz kullanıyoruz. Bunları karşılamakta güçlük çekiyoruz. Aylık tüp gaza 4 bin TL ödüyoruz. Elektrik faturası ile birlikte aylık giderimiz 10 bin TL oluyor. Talebimiz, en kısa zamanda mahallemize doğalgaz çekilmesidir. Esnaf olarak bu giderleri karşılayamıyoruz. Sabahtan akşama kadar hamallık yapmış oluyoruz”

ÖZDEMİR: “DOĞALGAZ TALEP EDİYORUZ”

Aydın Özdemir; “42 yıldır bu caddede oturuyorum. Yaşım 50. İhtiyaç olan yere doğalgaz gelmemiş. Mahallemizde doğalgaz olsa her şey daha farklı olurdu. Bir tüp gaza 700-800 TL vereceğimize bu doğalgaz kullanmış olsaydık bize de ekonomik anlamda katkısı olurdu. Bu yüzden Devlet Büyüklerimizden doğalgaz talep ediyoruz. Doğalgaz’ın mahallemize çekilmemesinin sebebini bilmiyoruz. Caddemizin sağında ve solundaki yerlerde doğalgaz olmasına bizde olmaması düşündürücüdür.

İPEK: “MAĞDURUZ”

Hacı İpek, “Doğalgaz’ın olmamasından dolayı elektrik ve tüp gazda kullanarak mağduriyet yaşıyoruz. Emekli biri ayda 3-4 bin TL elektrik ve tüp gaza verirse nasıl geçinebilecek. Odunun tonu 7 bin TL’ye yükseldi. Doğalgaz olduğu zaman en azından evin 2 odası ısınır. Oysa odun ile sadece evin bir odasını ısıtabilir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri