VİDEO - Diyarbakır Sur’da rögar tıkandı!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Ziya Gökalp Mahallesi, uzun süredir yaşadığı altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Ziya Gökalp Mahallesi, uzun süredir yaşadığı altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Yaklaşık 20 günden beri rögarların tıkalı olması, sıcak yaz günlerinde mahallenin lağım kokmasına sebep olurken, kanalizasyondan çıkan fareler ise evleri bastı.

20 gündür tıkanan rögarlar ve yağmur suyu kanalları, Puşucu ve Sanay Sokak sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Söz konusu tıkanıklıklar nedeniyle mahalle sakinleri, evlerine ve işyerlerine lağım suyu girmesiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca, kötü kokular ve hijyen koşullarındaki bozulma nedeniyle ciddi rahatsızlıklar yaşıyorlar.

Puşucu Sokak sakinlerinden Şakir Yılmaz, “Evlerimize lağım suyu basıyor ve kötü kokular yüzünden evlerimize giremiyoruz. Aşırı sıcak havadan dolayı bu durum daha da dayanılmaz hale geldi. Sorunumuzu Mahalle Muhtarımıza bildirdik, muhtar da durumu DİSKİ yetkililerine aktardı. Ancak aradan geçen 20 güne rağmen hâlâ bir çözüm bulamadık” şeklinde konuştu.

DİSKİ EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ SONUÇSUZ KALDI

DİSKİ ekiplerinin birkaç kez müdahalede bulunduğunu, ancak yapılan çalışmanın yetersiz olduğunu anlatan Yılmaz, “Ekipler sadece 1 metre uzunluğunda bir boru ile rögarları açmayı denediler, ancak başarılı olamadılar. Şu an hâlâ tıkanıklık devam ediyor. Eğer bu sorun çözülmezse, kendi imkânlarımızla rögarları açmak zorunda kalacağız. Bu durumda tüm kanalları kırmak gibi radikal bir adım atabiliriz” dedi.

“TEMİZLİK VE HİJYEN AÇISINDAN BÜYÜK BİR SORUN YAŞIYORUZ"

Sanay Sokak sakinlerinden Ayşe Demir de, evlerine farelerin girmeye başladığını belirterek, “Evlerimize fareler bile girdi. Temizlik ve hijyen açısından büyük bir sorun yaşıyoruz. Durumumuz çok kötü. Belediyemizin bu duruma bir an önce el atması gerekiyor. Sorunumuzun çözülmemesi halinde daha büyük ve kalıcı zararlarla karşılaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

DİSKİ’DEN ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Mahalle sakinleri, DİSKİ yetkililerinden acil bir çözüm bekliyor. Ayrıca, yaşadıkları bu sıkıntının daha da büyümemesi için yetkililerin sorunu hızlı bir şekilde çözmelerini talep ediyor. Mahalle halkı, bölgedeki tıkanan rögarların bir an önce temizlenmesini ve eski hijyen koşullarına dönülmesini istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri