VİDEO - Diyarbakır sanayicisinin yol çilesi

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan sanayicilerin ve fabrikalarda çalışan işçilerin kullandığı karayolunda yaklaşık bir yıldır devam eden 1 kilometrelik yol çalışmasının tamamlanamaması tepkiye yol açtı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır-Elazığ karayolunun 20. kilometresinde yer alan Deve geçidi Köprüsü girişindeki 1 kilometrelik yol çalışması yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. Bu yolu kullanarak işe giden sanayiciler ve OSB'de çalışan yaklaşık 20 bin işçinin sabah ve akşam kullandığı karayolu, çileye dönüştü.

Sabah erken saatlerde işe giden fabrika işçilerinin ve sanayicilerin kullandığı karayolunun, 1 kilometresinde devam eden çalışmalar, sanayiciye ve buradan geçen tüm araç sürücülerine çile yaşatıyor. İşçiler işlerine geç başlamak zorunda kalırken, sanayiciler bu yüzden yaşadıkları zaman kaybı ve aşı sıcakların yaşandığı bir dönemde yolda beklemek, ayrı sıkıntı yaratıyor.

Sanayiciler, her gün aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, "Sabah saatlerinde işe gelirken, 1 kilometrelik yolda yapılan çalışma nedeniyle 2 dakikada geçeceğimiz yolu yarım saatte ancak geçiyoruz. Bazen 1 kilometrelik mesafeyi bir saatte geçtiğimiz de olmuştur. Bu aşırı sıcakların yaşandığı Diyarbakır'da yaşadığımız resmen çile. Aynı çileyi günde iki kez yaşıyoruz.

Hem sabah, hem de akşam iş çıkışı aynı manzara, aynı sıkıntı. Bu yol yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Bir kilometrelik yol, nasıl olur da bir yılda tamamlanmaz. Çift vardiya çalışma yapılırsa 6 ay içerisinde tamamlanırdı. Ama illa ki bize yada yoldan geçenlere sıkıntı yaratılacak. Yazıktır günahtır. İşçiler işe geç başlıyor ve evlerine geç gidiyor. Bu çalışmanın biran önce tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri