VİDEO - Dicle Üniversitesi’ne yeni Hastane müjdesi

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, üniversitenin hedeflerini ve sağlık sorunlarını gündeme getirdi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, üniversitenin hedeflerini ve sağlık sorunlarını gündeme getirdi. Dicle Üniversitesi ve bölge halkı için daha iyi bir sağlık hizmeti sunma hedefiyle kararlılıkla ilerleyeceklerini belirten Eronat, müjdeli haberler için umutlu olduklarını ifade etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen ve Genel Sekreter Mustafa Uğurlu Aslan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Eronat, göreve başladığı bir aylık süre zarfında, insan odaklı projelere öncelik verdiğini vurguladı. "Dicle Üniversitesi ile şehir arasında bir nehir var; biz bu nehir üzerine köprü olacağız" diyen Eronat, üniversite ve toplumun daha fazla bütünleşmesi gerektiğini ifade etti.

Eronat, hastanenin artık misyonunu tamamladığını ve mevcut koşulların yetersiz olduğunu vurguladı, “Mahremiyet yok, 6 kişilik koğuş sisteminde odalar var. Yatak sayısı fazla görünse de standardı oldukça düşük” ifadelerini kullandı.

Eronat, hastanenin sağlık hizmetleri açısından halkla olan temasın kritik öneme sahip olduğunu belirterek, "Başka fakültelerde başarılı olsak bile, hastanemize bir çözüm bulamazsak başarısız kabul edilebiliriz" dedi. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptıkları görüşmeye de değindi. Eronat, Yılmaz’ın kendilerini tebrik ettiğini ve taleplerinin ilgili mercilere iletileceğini ifade etti.

Yeni bir hastane yapılmasının önemine dikkat çeken Eronat, bu sürecin öncelikli hale gelmesi gerektiğini vurgulayarak, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için gerekli adımların atılmasının hayati olduğunu dile getirdi. "Hastane inşaatı, sadece üniversite değil, bölge halkı için de kritik bir ihtiyaçtır" diye konuştu,

Eronat, Bakan Mehdi Eker'in desteğiyle, hastane projesinin daha ileri aşamalara taşınabileceği umudunu taşıdıklarını belirterek, müjdeli haberler için beklediklerini açıkladı. Prof. Dr. Eronat, bu yeni hastane ile hem üniversitenin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hem de bölgedeki sağlık problemlerine daha etkin çözümler sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

KALBİMİZ MEMLEKETİN SEVDASIYLA ATIYOR

Rektör Eronat, yaklaşık 30 yıllık deneyimini ve gözlemlerini paylaşarak, basının üniversite ile ilgili sorunları gündeme getirmedeki rolünü takdir etti. Rektörlük görevine atanma sürecini de değerlendiren Eronat, genç ve liyakatli bir ekip oluşturduklarını ve bu sorumlulukla hareket edeceklerini belirtti. “Memleketin sevdasıyla atıyoruz” diyerek, toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık göstereceklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri