VİDEO - Demirtaş'ın kitabını eşi Başak Demirtaş imzaladı

Diyarbakır'da son yılların en kalabalık imza günü yapıldı. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yazar Yiğit Bener'in ortak kaleme aldığı “Arafta Düet” isimli kitabın imza gününe büyük ilgi gösterildi.

Ramazan YAVUZ-Haber

TİGRİS HABER - Edirne Cezaevi’nde 8 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yazar Yiğit Bener'in ortak kaleme aldığı ve Dipnot yayınlarından çıkan “Arafta Düet” isimli kitap için Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının Lalebey Mahallesinde bulunan Kültür ve Sanat Evinde imza günü düzenlendi. İmza günü nedeniyle kentteki sanatseverler DİTAV Kültür ve Sanat Evine akın etti.

"SELAHATTİN'İN YÜREĞİ BİZLERLE "

İmza etkinliğine geçmeden önce DİTAV Başkan Yardımcısı Diyarbakırlı yazar Şeyhmus Diken'in imza etkinliğiyle ilgili kısa konuşmasından sonra söz alan Başak Demirtaş, kitaba gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti. Başak Demirraş, " öncelikle sizlere Selahattin'in selamları sevgileri var.

Sizlere iletmemi istedi. Selahattin beni ve bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Arafta Düet kitabıyla Yiğit beyle çok değişik bir şey yaptılar. Çok orijinal ve sanırım bir ilk oldu.

İlk kitap yazmaya karar verdiği zaman çok şaşırmıştım böyle bur projeye nasıl olur diye. Ama sonra gördüm çok değişik ve orijinal bir proje çıktı ortaya. Yiğit beye çok teşekkür ediyorum.

Bugün buradayız hepiniz hoş geldiniz. Bu arada imza günlerine Selahattin ve Yiğit beyle gezmeye devam edeceğiz. Selahattin burada değil ama her zaman olduğu gibi yüreği bizlerle.

Burada olduğumuzu biliyor ve yüreği bizlerle birlikte atıyor. Buradan sonra Ankara, İzmir, İstanbul ve Mardin'de de imza günlerimiz olacak herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

"EDEBİ HAYATIMIN EN HEYECAN VEREN KİTABI"

Kıtabın eşyazarı Yiğit Bener ise, bundan önceki imza günlerinde tek başına olduğunu belirterek, " bundan sonra Başak hanımla devam edeceğiz. Bu ortak kitap yazma fikri Selahattin'in kafasından çıktı. Beraber ortak yazalımmı dedi bende çok şaşırdım.

Büyük bir keyif ve mutlulukla yazdık. İkimizde kitabın her satırının altına imzamızı atıyoruz. Onun için kimin ne yazdığını söylememeye karar verdik. Edebi hayatımın en heyecan verici kitabı oldu" dedi.

Konuşmalardan sonra etkinliğe katılanlar Arafta Düet kitabını imzalatmak için tarihi Kültür ve Sanat Evinde sıraya girdi.

Selahattin Demirtaş cezavinde olduğu için kitabı Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile eşyazar Yiğit Bener imzaladı. Akşama kadar devam eden imza etkinliğinde davetliler Başak Demirtaş ve Yiğit Bener ile hatıra fotoğrafı da çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri