VİDEO - CHP'li Tanrıkulu'dan "Peşi Peya" yorumu

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Peşi Peya (Önce yaya) ve "Hedi (Yavaş), Kürtçe uyarı yazılarının İçişleri Bakanlığı'nın talimatı olduğu ifade edilerek, korsan biçimde silindiğini söyledi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki bazı şehirlerde Kürtçe uyarı yazılarının, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı olduğu gerekçesiyle korsan bir biçimde silindiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X hesabından videolu yaptığı paylaşımda, CHP Diyarbakır Milletvekili, Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki gösterdi. CHP'li Tanrıkulu, "Diyarbakır'da ve bölgede yayaları uyarı amacıyla yollara yazılan 'Pêşî Peya' (Önce Yaya), 'Hêdî', (Yavaş) yazıları İçişleri Bakanlığının talimatı olduğu ifade edilerek korsan biçimde siliniyor. Diyarbakır'da ve bölgede birçok yol gösterici tabelada Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Zazaca ibareler vardır. Bunlar yıllardır aynı yerinde durmaktadır. Mesele bu yazıların silinmesi değil. Belki bir kez daha yazılır, silinir yazılır ama bu, yurttaşlarımızın önemli bir kısmının anadili olan Kürtçe'ye tahammülsüzlüğün ve bakış açısının Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında hangi noktaya geldiğinin göstergesidir. Anadile, kamusal makamların, Adalet ve Kalkınma Partisinin saygı göstermesini, özen göstermesini ve müdahale etmemesini buradan talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri