Mahsum Rençber
TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bir süre önce Mücahit Yılmaz tarafından açılan Yakın Savunma Akademisi, şiddete maruz kalanların uğrak yeri oldu. Akademide, özellikle sağlık çalışanlarına şiddet karşısında kendilerini savunmaları için ücretsiz yakın savunma taktikleri eğitimi veriliyor.
Mücahit Yılmaz, Temmuz 202O’de kurduğu Gençlik Derneği’nin aynı zamanda başkanlığını üstleniyor. Yılmaz, derneğin çalışmaları kapsamında Yakın Savunma Akademisi’ni de kurarak, özellikle kadınlara, çocuklara ve sağlık çalışanlarına ücretsiz yakın savunma taktikleriyle ilgili eğitim imkânı sağlıyor.
“Şiddete karşı mücadele etmeyi öğretiyoruz”
Mücahit Yılmaz, kurduğu akademinin amacıyla ilgili şunları anlattı; “Burada yakın savunma taktiklerini kursiyerlerimize öğretiyoruz. Yakın savunma programlarımız hızlı cevap verebilen programlardır. Sokakta tehlike anında hızlı bir şekilde güvenlik alanını oluşturarak, ilk etapta karşı tarafa zarar vermeden, onu kontrol altına almayı öğreten taktik ve teknikleri öğretiyoruz. Buradaki asıl amacımız; bir şiddete veya haksız bir saldırıya maruz kalındığı zaman, kursiyerlerimiz, insanlarımıza bilinçli bir şekilde nasıl mücadele edeceklerini öğretmektir. Şuanda 24 kadın ve 22 erkek olmak üzere 46 kursiyerimiz var, savunma taktikleri öğreniyorlar.”
“Şiddete maruz kalanları bekliyoruz”
Son dönemlerde yaşanan şiddet olaylarından dolayı üzüntüsünü dile getiren Yılmaz, Şiddete maruz kalan bütün insanları akademilerine beklediğini belirtiyor, şunları söylüyor; “Ne yazık ki son zamanlarda sağlıkçılara ve kadınlara yönelik şiddet artmış durumda. Bu durum bizi gerçekten üzüyor. Bunlarla ilgili gönüllü eğitim ve seminerler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Tüm sağlıkçılarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı bu programa davet ediyoruz. Bu program kısa zaman içerisinde öğrenilebilinip aktarılabilinen bir program.”
Yeni proje ile 50 kadına 3 aylık eğitim
Mücahit Yılmaz, hazırladıkları ‘Pars Taktik Savunma Projesi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini, bu kapsamda, 50 kadına 3 aylık bir eğitim programı uygulayacaklarını, proje kapsamında hem fiziki eğitim hem de seminerler verileceğini ifade etti.
Mücahit Yılmaz, Bakanlık tarafından kabul edilen proje ile ilgili şunları söyledi; “İçişleri Bakanlığı kadına yönelik şiddetle ilgili yazdığımız projemizi kabul etti. 21 Temmuz tarihinde saat 18 de Keçiburcun’da projemizin tanıtım kokteyli olacak. Pars Taktik Savunma projemiz ile kadınlarımız artık daha güvende olacak. Bu proje kapsamında belirlenen 50 kadına, 3 ay buyunca kendini koruma eğitimi, bununla beraber meşru müdafaa semineri, stres yönetimi semineri, ilk yardım semineri ve geziler düzenleyeceğiz.”
“Burada savunmayı öğreniyoruz”
Yakın Savunma Akademisi’nde eğitim alan Sultan Çimen, burada aldığı eğitimin kendisine nasıl fayda sağladığını şu sözlerle dile getirdi; “Burada daha çok kavga yanlısı olmasanız bile dışarıda olduğunuz süre zarfında kendinizi nasıl koruyabilirsiniz, nasıl karşı tarafa çok fazla zarar vermeden, o mağduriyeti fazla yaşamadan nasıl sıyırabilirsiniz gibi çalışmalar yapıyoruz. Herhangi bir dala bağlı kalmıyoruz, sadece Kick Boks, Muay Thai gibi dallarda kalmıyoruz, biz bunların hepsini karma bir şekilde, hepsini iç içe katarak sağlıklı bir eğitim alıyoruz. Buraya başlamadan önce bir kez şiddete maruz kaldım. Açıkçası kendimi nasıl koruyacağımı bilmiyordum. Şuan kalmış olsam, büyük bir ihtimalle daha sağlıklı bir şekilde karşıya da zarar vermeden kendimi korurum.”