VİDEO - "Bebekler, çocuklar, kadınlar hiçbirimiz güvende değiliz!"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gündeme bomba gibi düşen yenidoğan çetesiyle ilgili açıklama yaptı.

CHP Diyarbakır Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla son günlerde gündeme bomba gibi düşen "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, "BEBEKLER, ÇOCUKLAR, KADINLAR, HİÇBİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ!" başlığıyla paylaştığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Her gün yeni bir skandal, her gün yeni bir ölüm, her gün kötü haberler...

"Yenidoğan Çetesi" denilen bir çeteyle karşı karşıya kaldık ve insan hafızasının, vicdanının, aklının kabul edemeyeceği bir organize suç örgütüyle karşı karşıyayız.

Bu nasıl bir çürümüşlüktür; yeni doğan bebekler üzerinden bir ölüm planlanıyor, rant peşinde koşuluyor ve bunların içerisinde doktorlar, başhekimler, profesörler, eski siyasetçiler, hemşireler var. İnsanların, sağlık beklediği, canını emanet ettiği insanlar bir ölüm iş birliği içerisinde paranın peşinde koşmuşlar; devler, hükümet, ilgili müdürlükler sessiz kalmış. Savcılar baskı altına alınmaya çalışılmış, tehdit edilmiş.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kendisine geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yapılan ihbarı görmezden geliyor, CİMER'e yapılan ihbar iki ay sonra Sağlık Müdürlüğüne gidiyor ve sağlık müdürlüğünün bir soruşturma yapıp yapmadığı da belli değil. O Sağlık Müdürü de üstelik gelip Sağlık Bakanı oldu.

Bir iktidarın bir ülkeyi nasıl çürüttüğünü ancak böyle yeni doğan bebeklerin ölümü üzerinden görebiliriz; kaybolan Narin'in cesedine 19 gün bir köy alanı içerisinde ulaşılmamasından görürüz. O yüzden yurttaşlarımız, kadınlar, çocuklar, bebekler güvende değil. Hiç kimse güvende değil; sokağa çıktığımız zaman başımıza ne geleceğini bilmiyoruz.

Devlet niçin var? Eğitim için, sağlık için, güvenlik için, adalet için var. İnsanlar yoksul, zulüm altında ve hiç kimse güvende değil. Cezaevinde güvende değil, hastanede güvende değil, sokakta güvende değil, iş yerinde güvende değil, Mecliste güvende değil.

Yapılacak tek bir iş var: BU İKTİDARIN DEĞİŞMESİ!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri