VİDEO - 8 mahalleye sağlık hizmeti veriyordu

Diyarbakır merkez Sur İlçesinde bulunan ve 8 mahalleye sağlık hizmeti veren 4 katlı Aile Sağlığı Merkezi binası, Cuma günü yıktırılacak.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 8 mahalleye sağlık hizmeti veren 4 katlı Aile Sağlık Merkezi binası, 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar görmüş ve kapısına kilit vurulmuştu. Edinilen bilgilere göre, 7 Haziran Cuma günü yıktırılacağı öğrenildi.

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremden sonra ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesindeki 4 katlı Aile Sağlık Merkezi binasının ne zaman yıkılacağı belli oldu. Sağlık merkezinin, 7 Haziran Cuma günü yıktırılacağı öğrenildi. Bir yılı aşkın süreden bu yana boş olan, içinde lojmanı da bulunan 4 katlı merkez binasının yıkım tarihi de netleşti. Edinilen bilgiye göre, 25 yıl boyunca 8 mahalledeki on binlerce vatandaşa sağlık hizmeti veren bina önümüzdeki Cuma günü yıkılacak.

Tigris Haber merkezin içini görüntüledi

Bahçesindeki ağaçların kesildiği gözlenirken, bina içerisinde sağlık çalışanlarının geride bıraktığı çöplerin olduğu görüldü.

Mahalle sakinlerinden alınan bilgilere göre, yıkılacak binanın yerine çocuk parkı yapılacağı ileri sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri