VİDEO - 2 ayda 20 metruk evi uyuşturucu kullanıcılarından kurtardı

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahalle Muhtarı Orhan Çakmak, seçim öncesi verdiği, "Mahalleyi uyuşturucu tacirlerinden kurtaracağım" sözünü yerine getirmek için gece gündüz çalışıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Sur İlçesinde bulunan ve uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline gelen metruk evlerin güvenli hale gelmesi için gecesini gündüzüne katan Cami Kebir Mahalle Muhtarı Orhan Çakmak, 2 ay içerisinde 20 evi, uyuşturucuların elinden kurtardı. Uyuşturucu kullananların rehabilite edilmesi için de çaba harcayan Muhtar Çakmak, bu gençlerin tedavi edilmesi için de destek çağrısında bulundu.

Cami Kebir Mahalle Muhtarı Orhan Çakmak, uyuşturucu madde ile mücadelesini Tigris Haber’e anlattı. İki ay içerisinde 20 evi uyuşturucu kullanıcıların elinden kurtardığına dikkat çeken Çakmak, "2 ay içerisinde torbacı tabir edilen gençlerin barındığı 20 metruk evi kapattım. En son olarak dün bir evi de daha boşalttım. Evde, uyuşturucu madde yapımında kullanılan malzemeler de buldum. Bu malzemelerle ne kullandıklarını, ne içtiklerini bilmiyorum. Amacım gençlerin uyuşturucu madde kullanmasını, bu ileti içmelerini engellemek. Gençlerin bu halde olmalarını istemiyorum. Gençlerimizin bu durumda olması hesabımıza ve yaşantımıza uygun değil. Gençlerin dini, dili, ırkı fark etmeksizin ben bu savaşı başlattım. Gençlerimizin iyi yolda yürümesini istiyorum. Bu işi yapan gençlerin, ailesine, topluma ve devletine faydalı olacağına inanmıyorum" dedi.

Kimseden destek almıyor

Mahallede uyuşturucu ile mücadele ederken, her hangi bir kurum yada sivil toplum kuruluşundan destek almadığının altını çizen Çakmak, "Her hangi bir kurum, ne de bir sivil toplum kuruluşundan bugüne kadar bir destek almadım. Talebim olmasına rağmen kimse destek vermedi. Sadece bu mücadelede manevi destek verenler oluyor. Tespit ettiğim evlerden iki tanesinde Sur Belediyesi’nden destek aldım. Geçtiğimiz gün Sur Belediye Başkanı ile yaptığım görüşmede bana yardımcı olacaklarını söylediler. Bugün Belediye temizlik ekipleri, gelip evlerdeki çöpleri topladılar" diye konuştu.

Metruk evleri onarıp, ihtiyaç sahiplerine vermek istiyor

imkanı olması durumunda uyuşturucu madde kullanıcılarından temizlediği metruk evleri onarıp, ihtiyaç sahiplerine vermeyi çok istediğini anlatan Çakmak, “Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızdan yardım istiyorum. Bunun içinde maddi yardıma ihtiyacım var. Maddi yardımı da evlerle ilgili istiyorum. Tespit ettiğim evlerin kapılarını kapatmak için malzeme gerekiyor. Bunlar için maddi yardım gerekiyor. Bunların tümü sonuçta bir masraf. Ve benim maddi gücüm yok. Maddi yardım olursa, tespit ettiğim evleri onarıp, fakir ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza veririm. Eğer böyle bir destek alırsam, metruk evleri mahalle sakinlerimizin istediği aileye vermek istiyorum. Bir metruk evi kuran kursu için kullanılmak üzere birine verdik" şeklinde konuştu.

Uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleden dolayı mahalledeki ailelerin kendisine dua ettiğini ifade eden Çakmak, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

"Bu mücadelemden dolayı Aileler bize dua ediyorlar. Hepsi çok mutlu. Bu konuda aldığım tehditlere rağmen bu mücadelemden geri durmayacağım. Ben Allah’tan başka kimseden korkmuyor. Ayrıca ben mafya değilim. Sadece kendi mahallemdeki gençlerin geleceğini düşünüyorum. Hem bu mahalleliyim hem de muhtarım. Devletin bir memuruyum. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Daha çok yapacağım. Mücadelemden dolayı gerek Sur İlçesindeki mahalleler ve gerekse de İstanbul ve Antalya’da bu konuyla ilgili yardım isteyenler oldu. Gönül isterdi ki oralara da yardım edeyim. Ancak benim de bir sınırım var. Ancak şöyle bir hedefim var. Mahallemdeki madde bağımlılarını bitirdikten sonra Suriçindeki diğer mahallelere de girmek istiyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri