VİDEO - 11 yıldır felçli olan Senem Özgezici tedavi için destek bekliyor!

5 yaşında bir kaza kurşunuyla yaralanan ve 11 senedir yarı felçli olarak yaşamını sürdüren Senem Özgezici, ayağa kalkıp yürümek istiyor.

Haber: Yılmaz Yigitler/ Ali Abbas Yılmaz

Maddi imkansızlıklar yüzünden kızının tedavisini yaptıramayan Özgezici ailesi yetkililerden ve yardımsever vatandaşlardan kızının tedavisi için bir yardım eli uzanmasını bekliyor.

Ben de arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum

Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle tedavi olamadığını belirten Senem Özgezici, “Kardeşim olmasa bir yere gidemiyorum, gezemiyorum. Sürekli evdeyim, canım sıkılıyor. Ben de arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum. Biri bana yardımcı olsa ben de ayağa kalkmak istiyorum. Bayram geliyor hep evdeyim, canım sıkılıyor. Bazen kendi kendime ağlıyorum, arkadaşlarım dışarıda geziyor ama ben tek evde oturuyorum” diye konuştu.

O da bizim gibi ayağa kalksın, yürüsün

14 yaşındaki Sinem Özgezici ise ablasını kucağında taşıyarak dışarı çıkardığını ve çok yorulduğunu belirterek, “Ablam için elimden gelen her şeyi yapıyorum ama onun kalkmasını istiyorum. Bir umut var ama para yok bir şey yok. Ben de artık çok yoruldum. Merdivenlerden götürüp, getiriyorum. Allahtan bir dileğim var o da ablamın ayağa kalkmasıdır. O da bizim gibi ayağa kalksın, yürüsün. O da dünyayı görsün” dedi.

Kızımızın ayağa kalkmasını istiyorum

Hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan baba Fevzi Özgezici ise “Ne mal istiyoruz, ne pul istiyoruz sadece kızımızın ayağa kalkmasını istiyorum. Burada tedavisi olmuyormuş. Ya İskenderun’da ya da Ankara’da tedavisi varmış. Zor durumdayız bir yardım eli bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın şimdilerde yasaklı olan Sur ilçesi’nin Hasırlı mahallesinde dünyaya gelen Senem Özgezici, mahallede yaşanan bir kavganın ortasında kalarak yaralandı. Aldığı kurşun yarası sonucu 5 yaşında felçli kalan Özgezici, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle bugüne kadar tedavi olamadı. 11 yıldır, anne, baba ve kardeşlerinin yardımı ile bir yerden bir yere kucakta taşınan Özgezici, tedavisi için yardım çağrısında bulundu.

Şimdi Sur’un Melikahmet Mahallesinde kirada oturan Özgezici ailesi kızlarının ayağa kalkması için tedavi masraflarını karşılayabilecek bir yardım eline ihtiyaç duyuyorlar. Ankara ve İskenderun’da tedavinin mümkün olabileceğini belirten Özgezici ailesi, Yeşil Kartları olduğunu ancak Ankara’ya tedavi için gidecek maddi olanaklarının olmadığını ifade ediyor.

‘Zor durumdayız bir yardım eli bekliyoruz’

Hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan baba Fevzi Özgezici, “Kızım 16 yaşındadır yürüyemiyor. Kimseden bir para yardımı istemiyoruz, sadece kızımız ayağa kalksın istiyoruz. Allah rızası için bize bir el atsınlar. Olmadık bir kaza oldu, 5 yaşındayken kızıma kurşun değdi. Kızım felç oldu, yürüyemiyor. Kızımın iyileşme ihtimali var ama maddi durumumuz olmadığı için tedavisini yaptıramıyoruz. Biz Ankara’ya sevk ettiler tedavi için ama o zaman maddi durumumuz olmadığı için yapamadık. Kızımın sağlık güvencesi olmadığı için tedavisini yaptıramadık. Ben hamalım başka işim yoktur. İş olunca çalışıyorum, diğer zamanlar işsizim. Kiracıyım, Sur mağduruyum. Ne mal istiyoruz, ne pul istiyoruz sadece kızımızın ayağa kalkmasını istiyorum. Burada tedavisi olmuyormuş. Ya İskenderun’da ya da Ankara’da tedavisi varmış. Zor durumdayız bir yardım eli bekliyoruz”  diyerek yardım çağrısında bulundu.

‘Para pul istemiyorum, sadece…’

Kızının ayağa kalkıp yürümesini sağlayacak tedavi imkanlarından yoksun olduklarını belirten anne Asiye Özgezici, şu ifadeleri kullandı: “Para pul istemiyorum, sadece kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Kızıma yazıktır, yerde kalmış.”

‘Ben de arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum’

5 yaşındayken kaza geçirdiğini belirten Senem Özgezici,  ayağa kalkmak istediğini belirterek şunları söyledi: “16 yaşındayım ve 11 yıldır yürüyemiyorum. Maddi durumumuz olmadığı için tedavimi olamıyorum. Kardeşlerim, annem bana yardım ediyorlar. Kardeşim küçüktür, annemin de bel fıtığı var. Beni kaldırmakta zorlanıyorlar. Kardeşim olmasa bir yere gidemiyorum, gezemiyorum. Sürekli evdeyim, canım sıkılıyor. Ben de arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum. Biri bana yardımcı olsa ben de ayağa kalkmak istiyorum. Bayram geliyor hep evdeyim, canım sıkılıyor. Bazen kendi kendime ağlıyorum, arkadaşlarım dışarıda geziyor ama ben tek evde oturuyorum. İlk kurşun yediğim gün Ankara’ya gitsen tedavi olabilirsin diyorlardı. Maddi imkanımız olmadığı için Ankara’ya gidip tedavi olamıyorum. Biri yardımcı olsa çok sevinirim. İnşallah biri yardımcı olur da gider tedavi olurum.”

‘Allahtan bir dileğim var o da ablamın ayağa kalkmasıdır’

14 yaşındaki Sinem Özgezici ise ablasını kucağında taşıyarak dışarı çıkardığını ve çok yorulduğunu söyledi. Kendisi dışında kimsenin ablasını taşıyamadığını belirten Sinem Özgezici, şöyle konuştu: “Ablamı ben kaldırıp, götürüp, getiriyorum. Ben olmasam kalkamıyor, annemin bel fıtığı var, yapamıyor. Ablam için elimden gelen her şeyi yapıyorum ama onun kalkmasını istiyorum. Bir umut var ama para yok bir şey yok. Ben de artık çok yoruldum. Merdivenlerden götürüp, getiriyorum. Allahtan bir dileğim var o da ablamın ayağa kalkmasıdır. O da bizim gibi ayağa kalksın, yürüsün. O da dünyayı görsün. Yarın ben öldüm diyelim, kim onu götürüp, getirecek. Kimse yok ablama bakacak. Annem, babam yapamıyor.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri