Urfa'da 50 yıllık zeytin ve fıstık ekili araziler imara açıldı

Suruç ilçesinde, 50 yıllık fıstık ve zeytin ağacı ekili tarım arazilerinin imara açılması nedeniyle köylüler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Suruç Aligör Mahallesi'nde fıstık ve zeytin ağaçlarının da bulunduğu 400 dönümlük arazi, Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açıldı. Bölgede bazı arazilerin tapulu, bazı arazilerin de hazine malı olduğu öğrenildi. İmara açılan ilgili tarım arazilerinde konut yapılacağı bildirildi.

İmara açılan arazi sahiplerinden sahiplerinden, aynı zamanda Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe duruma tepki göstererek, “Üçüncü sınıf araziler dururken birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasını yanlış buluyoruz. Bu topraklar sadece bizim değil, gelecek nesilleri de besleyecek. Yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi.

Ziraat Mühendisi Osman Başkurt da, arazinin 400 dönüm olduğunu ve içinde 40-50 yaşlarında 8 bin fıstık ağacının bulunduğunu ifade ederek, “Bu ağaçlar ekosisteme hayat veriyor. Onları kaldırmak, bu dengeyi yok etmek olur. Bu bahçeye çok emek verdik. Ağaçların kaldırılması büyük bir haksızlık olur, bu emeği heba etmeyin. Derhal bu projeden vazgeçilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölge Haberleri