Üniversite Sistemi Değişiyor Mu? YÖK'ten Açıklama Geldi!

Cumhurbaşkanlığı'ndaki toplantıda Türkiye’deki üniversitelerle ilgili önemli değişiklikler yapılacağına dair iddialar ortaya atıldı.

TİGRİS HABER - Bu iddialara göre, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında köklü değişikliklerin gündeme geldiği ve üniversitelerde tek ana dal eğitim sistemine geçileceği öne sürüldü. İddiaya göre, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler gibi farklı disiplinlerde aynı üniversitede eğitim verilmeyecekti. Ancak Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir çalışmanın bulunmadığını açıkladı.

Üniversitelerde Tek Ana Dal Sistemi Tartışması

Türkiye’deki üniversitelerle ilgili yeni bir eylem planı hazırlanacağı ve mevcut müfredatın baştan ele alınacağı iddia edilmişti. Bu plan doğrultusunda, belirli üniversitelerin yalnızca bir alanda eğitim vermesi ve diğer alanlarda eğitim verilmemesi amaçlanacaktı. Örneğin, mühendislik eğitimi veren bir üniversitede sosyal bilimler eğitimi verilmemesi ya da sağlık alanında uzmanlaşan bir üniversitenin başka bir disipline yönelmemesi gerektiği öne sürülmüştü.

YÖK'ten İddialara Yalanlama

YÖK, yapılan yazılı açıklamada, "Üniversite sistemi değişiyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kurul tarafından yürütülen böyle bir çalışmanın olmadığını vurgulayan YÖK, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantının detaylarını paylaştı. Toplantıda, üniversitelerin erişim kapasitesi, akademik üretkenlik ve bilimsel araştırma fonları gibi konuların ele alındığı belirtildi. Ayrıca YÖK Başkanı Erol Özvar ve üyeler, yükseköğretim sisteminin gelecekte karşılaşacağı değişimlere dair vizyonlarını sundu. Ancak, medyada yer alan "üniversitelerde tek ana dal eğitim" iddiasının bu toplantıda konuşulmadığı vurgulandı.

Sonuç Olarak...

YÖK, üniversitelerin sistemsel olarak değişeceğine dair haberlerin asılsız olduğunu ve basın organlarının daha sorumlu davranması gerektiğini belirtti. Üniversite sisteminde köklü bir değişiklik yapılmayacağını vurgulayan YÖK, Türkiye’deki üniversitelerin kalite ve akreditasyon süreçlerine odaklanmaya devam edeceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri