VİDEO - Türkiye'nin en büyük mahallesinden temizlik çağrısı; "Bir yıldır hizmet alamıyoruz"

Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde 1 yıldan bu yana temizlik yapılmaması nedeniyle ana ve ara caddeler çöp deryasına dönüştü.

Özel-Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde 1 yıldan bu yana temizlik yapılmaması nedeniyle ana ve ara caddeler çöp deryasına dönüştü. İlçenin en modern mahallesinin Ahmet Kaya, Heskif ve Hashavar Caddesi’nde çöpler birikirken, kaldırım kenarlarındaki kuruyan yabani otlar ise yangına davetiye çıkarıyor.

Resmi nüfusu 151 bin, ancak 300 bin kişinin yaşadığı bilinen Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nin cadde ve sokakları çöplüğe döndü. Son 1 yıldan bu yana temizlik çalışmasının yapılmaması nedeniyle kaldırımları kurumuş otlar sardı, kaldırım ve yol kenarları ise molozlarla doldu.

Bağcılar Mahalle Muhtarı Şeyhmus Şirdenli, 1 yıldan bu yana yerel yönetimlerin ilgisizliği nedeniyle, her cadde başında, her sokakta moloz yığınlarının oluştuğuna işaret ederek, "İlçe sakinleri olarak toz duman içindeyiz" diye konuştu.

"Bağcılar Mahallesi bu durumu hak etmiyor"

Bağcılar Mahallesinin içinde bulunduğu kötü görüntü durumunu hak etmediğine dikkat çeken Şirdenli, "Bağcılar Enkaz haline dönüştü. 3 ay geçti artık bağcılara bir el atılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bağcılarda bir temizlik seferberliği başlatması şarttır. Yani gerçekten samimi söylüyorum; Bağcılar bunu hak etmiyor. Bazı kaldırımlar mucur ve otlardan dolayı vatandaş yürüyemiyor. Bağcılarımız gerçekten güzel bir mahalledir. 5 yılımı ilçe olması için harcadım. İzin verilmedi. Bu günlerde yine ilçe olması için başvuruda bulundum. Yine ret edildi" ifadelerini kullandı.

"Biz sulama değil, temizlik istiyoruz"

Bağcılar Mahallesine karşı yetkililerin ilgisiz kalmasından yakanan Muhtar Şirdenli, "İlçe yapılmıyorsa bari temizlik yapılsın. Cadde ve sokaklarda temizlik personeli yok. 1 yıldır Bağcılara süpürge değmiyor. Ahmet Kaya, Hashavar Caddesi gibi ana caddelerini pislik götürüyor. Burası merkezdir, köy değildir. Sulamaya ihtiyacımız yok bizim temizliğe ihtiyacımız var. Su boşa gidiyor" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri