Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlar Diyarbakır’da buluştu

Mecliste grubu bulunan dört büyük siyasi partinin eski belediye başkanları ve eş başkanları Diyarbakır’da "Geçmişten günümüze kadın belediye başkanları buluşması" programına katıldı.

Haber: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Kadın belediye başkanlarının çalışmalarının görünür kılınması, yerel siyasetteki kadının güçlenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve CHP Eski Selek Belediye Başkanı Nurgül Uçar öncülüğünde  ‘Geçmişten günümüze kadın belediye başkanları buluşması ‘ programı başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alan Resepsiyon Salonu’nda başlayan programa, Diyarbakır, Batman, Osmaniye, Konya, Kırklareli, Tunceli, İstanbul, Muğla, Bartın, Elazığ, Manisa, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Uşak, Antep, Bitlis, Iğdır, Erzurum, Çanakkale, İzmir gibi yerlerden 100’e yakın kadın belediye başkanı ve eş başkanlar katıldı.  

Programın açılış konuşmasını, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve 92-2009 yılları arasında İzmir’in Menemen İlçesine bağlı Selek Beldesinde belediye başkanlığı yapan Nurgül Uçar yaptı.

Kışanak; Soma'da yaşanan faciaya değinerek, eğer iş cinayetlerine karşı toplumsal tepki gösterilirse, işçi ölümlerinin önüne geçilebileceğini belirterek, Diyarbakır’daki kadın buluşmasının, yerel yönetimlerdeki kadının gücüne güç katacağı ifade ederek şöyle konuştu.                                                                                  “Kadınlar daha fazla yönetime katılırsa daha demokratik, daha barışçıl bir topluma dönüşebileceğimize inanıyorum. Biz kadınlar egemenlik hiyerarşisine karşı mücadele veriyoruz. Kadınların özgürlük arayışı daha iyi bir dünya kurma arayışıdır. Kadının arayışı tüm insanlığın ve tüm halkımızın daha iyi bir gelecekte yaşama mücadelesidir” dedi.

Kadının siyaset üstü bir varlık olduğunu kaydeden Kışanak, “Kadınların yüreğindeki ‘başarabiliriz’ umudu yan yana gelince, bizi barışa taşıyacaktır. Kadınlar ne kadar zor şartlar altında yaşasa bile umutlarını yitirmiyorlar, bu nedenle mutlaka ve mutlaka bu topraklara barışı getireceğiz” diye konuştu.

Ardından konuşan Nurgül Uçar, Menemen Selek beldesinde belediye başkanlığı yaptığını ancak belediyesinin kapatıldığını ve kendisinin o dönemden beri kadın mücadelesi verdiğini kaydederek, “Türkiye'deki belediyelerin %75’i kadın belediye başkanına verilirse, doğal kaynaklar ve ekonominin daha verimli kullanılacağını düşünüyorum” dedi.

Birçok konunun tartışılacağı "Geçmişten günümüze kadın belediye başkanları buluşması" programı üç gün devam edecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri