Türkiye'den İzlanda'da muhteşem geri dönüş

Uefa Uluslar B Ligi 4. Grupta dördüncü maçlar oynandı. Milliler deplasmanda İzlanda'yla karşı karşıya geldi ve nefes kesen maçta 4-2'lik galibiyetle grup liderliğini sürdürdü.

TİGRİS HABER - İzlanda'daki hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanacak maçın iptal olma ihtimali vardı; ancak maçtan önce hakemlerin saha zeminindeki incelemesinin ardından UEFA maçın oynanmasına karar verdi.

Maç 21.45'de başladı. Maçın henüz başında 3. dakikada İzlanda, Orri Oskarsson'un golüyle 1-0 öne geçti. Devrede başka gol olmayınca ilk yarı 1-0 İzlanda üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya baskıyal başlayan milliler, 54'de Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle umutlandı ama bu gol da iptal etti.

Dakikalar 62'yi gösterirken Kenan Yıldız'ın asistinde İrfan Can golle buluştu ve skora denge geldi. Bu dakikadan sonra baskıyı iyice arttıran milliler, 67'de Hakan Çalhanoğlu'nun penaltıdan bulduğu golle 2-1 öne geçti.

83'de duran top organizasyonunda kornerden golü bulan İzlanda skoru 2-2'ye getirdi. Son dakikalara girerken Benfica'da yıldızı parlayan Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı ve fırsatçılığıyla rakibin geri pasında kaleciye uyguladığı baskıyla topu kaybetmelerine neden oldu, Arda Güler'in takipçiliğiyle Türkiye skoru 3-2'ye getirdi.

Uzatma anlarında bir kez daha Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı ve sol kanatta ceza sahası dışından akıl dolu aşırtma bir vuruşla skoru belirledi ve milliler olumsuz hava koşulları ve kötü zemin şartlarına rağmen İzlanda'yı deplasmanda 4-2 mağlup ederek grup liderliğini sürdürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri