Tuncel: Zindan direnişi Sur, Gever ve Nusaybin'de sürüyor

Tuncel: Zindan direnişi Sur, Gever ve Nusaybin'de sürüyor

Batman'da halk toplantısında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 14 Temmuz zindan direnişine dikkat çekerek, “Faşizm karşısında diz çökülmez, direnilir. Şimdi bu direnişçilerin yoldaşları geleneği Sur’da Cizre’de Nusaybin’de, Yüksekova'da  ve Şırnak’ta yaşamın her alanında sürdürüyorlar” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi DBP Batman  İl Örgütü Batman  Belediyesi’nin konferans salonunda halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP milletvekilleri, DBP ile HDP’li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantı 14 Temmuz zindan direnişinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. Salona, “Ya bu abluka kırılıp dağılacak ya da he yer Botanlaşacak” ve “14 Temmuz büyük ölüm orucunun ruhuyla özyönetim direnişlerini selamlıyoruz” pankartları asıldı.

‘Zulümler en yoğun zindanlarda yaşandı’

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Tuncel, 14 Temmuz’un Kürt özgürlük mücadelesi açısından ve insan hak ve özgürlükleri açısından çok önemli bir tarih olduğunu dile getirerek, şunları aktardı: “12 Eylül askeri darbesinin ardından halklarımıza dayatılan zulüm politikalarının en yoğun yaşandığı yerler zindanlar oldu. Duvarların dili olsa da konuşsa. Duvarların dili yok ama insanların dili var. Oradaki vahşetin ne korkunç olduğunu çok iyi biliyoruz.”

‘Direniş geleneği sürüyor’

14 Temmuz’un bir direniş tarihi olduğunu anımsatan Tuncel, “Direnişçilerin yürüttüğü mücadelenin bugün insanlık adına ve demokrasi adına büyük kazanımlar ortaya çıkardı. Onlar insanlığa bir şey öğrettiler. Faşizm karşısında diz çökülmez, direnilir. Şimdi yoldaşları bu geleneği Sur, Cizre Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak 'ta yaşamın her alanında hayata geçiriyorlar” diye konuştu.

‘Mücadele faşizmi geriletti’

12 Eylül uygulamalarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şahsında Kürdistan’da yeniden hayata geçirildiğini söyleyen Tuncel, “Nasıl ki o zaman zindandaki direniş bütün halklar açısından zulmü ve faşizmi gerilettiyse bugünkü direniş de faşizmi geriletmiştir” dedi.

‘Mücadeleyi büyütmekten başka şansımız yok’

“AKP faşizmine karşı mücadeleyi büyütmek, varlığımızı ve özgürlüğümü sağlamak için mücadeleyi büyütmekten başka şansımız yok” diyen Tuncel, AKP ile yeni bir dönemin mümkün olmadığını ve bütün ilkeleri yerle bir olmuş bir anlayışla hiç bir sorunun çözülemeyeceğini aktardı. Bugün AKP iktidarının ne yaptığını bilmediğini ifade eden Tuncel, “Dün yanlış dediklerine bugün doğru, doğru dediklerine ise bugün yanlış diyorlar. Artık ne yapacakları belli değil. Onları bu hale getiren halkımızın direnişidir. Yenilmekle karşı karşıyadırlar” diye belirtti.

‘Halkımızın hak ettiği özgürlüğü sağlamalıyız’

Kürt halkının zor ve tarihi bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Tuncel, şunları aktardı: “Bu tarihi dönemde özgürlük, adalet ve barış isteyenler mi kazanacak, yoksa zalimler mi kazanacak. Buna bizim mücadelemiz karar verecek. Bu tarihi dönemeci aşmak durumundayız. Ortadoğu’da dengelerin yeniden değiştiği Kürdistan halkının statü sahibi olduğu bu dönemde bize düşen görev mücadeleyi güçlendirmek, mücadeleyi büyütmek ve halkımızın hak ettiği özgürlüğü sağlamaktır.”(diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri