TOGG'da Yönetim Kurulu Başkanı Değişti

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanlığına sürpriz bir isim olan Fuat Tosyalı seçildi.

TİGRİS HABER - Tosyalı, Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığıyla kurulan TOGG’da Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yerini aldı. Hisarcıklıoğlu, 6 yıl boyunca TOGG'un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttükten sonra, bu önemli görevi Tosyalı’ya devretti.

Fuat Tosyalı Kimdir?

1961 yılında Hatay’da doğan Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. İş dünyasına babası Hacı Şerif Tosyalı'nın soba-boru ve kazan-kova imalatı işiyle adım atan Tosyalı, 1988’de kurduğu Tosyalı Metal Ticaret ile sanayi dünyasında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. 1994'te Tosyalı Demir Çelik Sanayi AŞ'yi kurarak inşaat demiri üretimiyle sanayiciliğe adım atan Tosyalı, kısa sürede demir-çelik sektöründe büyük bir oyuncu haline geldi.

Tosyalı Holding, 1998 yılında tüm şirketlerini tek bir çatı altında topladı ve 2010 yılında Türkiye’de ilk özel sektör yassı çelik üretimini gerçekleştirdi. Tosyalı, dünya çapında yatırımlara odaklanarak, 2011'de Tosyalı Algerie'yi kurdu ve yurt dışında önemli yatırımlar yaparak global bir dev haline geldi.

Fuat Tosyalı, aynı zamanda 2021’den bu yana BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. Tosyalı, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) gibi birçok kuruluşta yönetim kurulu başkanlığı ve üyelik görevlerini de yürütüyor. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri