Teşhisi yok: 16 gündür hapşırıyor

Batman'da yaşayan Benazir Aydın'ın 16 gün önce başlayan hapşırma nöbetinin sebebi anlaşılamadı. Yaşadığı nöbet nedeniyle temel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan Aydın'a teşhis konulamadı.

TİGRİS HABER - Batman'da yaşayan 24 yaşındaki 2 çocuk annesi Benazir Aydın, tüm tetkiklere rağmen teşhis konulamayan hapşırma nöbeti nedeniyle Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edildi.

Sevk edildiği Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde de hapşırma nöbeti devam eden Aydın'ın, yeme, içme ve uyku gibi temel ihtiyaçlarını gideremediği öğrenildi. Hastanede uygulanan enjeksiyon tedavisi sayesinde uyuyabilen Benazir Aydın'ın yakını Vedat Aydın, “Hastanın durumunu söyledik. 12 gün boyunca sürekli hastaneye gidip geliyorduk. Kendisine serum veriliyordu. Normal bir şey diyerek bizi tekrar eve gönderiyorlardı. Biz kaldıramaz hale geldik. Kalbi üç kere tekleyince Allah korusun kalbi durabilir dedik. Sağlık Bakanlığı biz gerekeni yapacağız dedi ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevkini gerçekleştirdik” dedi.

"Bu durumu kaldıramıyoruz artık"

Aydın, yengesi Benazir Aydın'ın Ankara'daki tedavisinin 3 gündür devam ettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Durumu hala aynı, enjeksiyon yaptılar. Tahlillerine baktılar. Az önce MR'dan çıktık. Sağ olsun ilgileniyorlar ama hastamızın durumu hala aynı, hapşırığı devam ediyor. Biz bu hastalığa bir çare bulunmasını istiyoruz. Artık iyileşmesini istiyoruz. Bu durumu artık kaldıramaz hale geldik. Allah korusun başına bir şey gelirse biz ne yaparız? Doktorlar kendisine ilaç veriyor. Yemek yiyemezse sıvı ile beslenmeye başlanacak. Su verdiğimiz zaman bile hapşırıktan dolayı suyu çıkarıyor. Ancak serumla uyuyabiliyor.”

"Çocuklarıyla iletişime geçemiyor"

Benazir Aydın'ın hapşırmaktan dolayı rahat bir şekilde iletişime geçemediğini dile getiren

Aydın, "Çocukları görüntülü aradıkları zaman annelerini o şekilde görmesinler diye görüştürmüyoruz. Küçük çocuğu durumu çok fazla anlamıyor ama kızı durumun farkında, anlıyor. Sürekli ‘Benim annem nerede? Durumu nasıl?' diye soruyor. Kandırmaya çalışıyoruz ama kendisi durumu anlıyor. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri