TEŞEKKÜRLER 11. BÖLGE DİYARBAKIR ECZACILAR ODASI
Bazen birine teşekkür etmenin doğru yolunu bulmak zordur. Birisine, düşüncelerini, davranışlarını veya desteğini takdir ettiğinizde o kişiyi gülümsetmenin yolu geri dönüşlerdeki güzel sözcüklerle mümkündür.
Dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüydü. Bu gün tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kimi yerlerde panellerle, sempozyumlarla, kimi yerlerde basın açıklamalarıyla emekçi kadınlar anıldı, meydanlarda halaylar çekildi, Kadınlar Günü konuşuldu gah hüzünle gah umutla...
Diyarbakır’da da birçok organizasyonlarla Kadınlar Günü kutlandı. Ama bana göre organizasyonların en güzeli 11. Bölge Diyarbakır Eczacılar Odası’nın Kadınlar Günü organizasyonuydu. Kapıdan içeri adım attığım andan program bitişine kadar yaşadıklarımdı bende bu kanıyı yaratan.
Birbirinden ilham alan yöneticiler ve çalışanlardan oluşan mükemmel bir ekiple yine mükemmel bir Kadınlar Günü kutlamasına imza attılar. Başarılı organizasyonların en önemli yapı taşları profesyonellik, iş bilgisi ve yetenektir. Yakından tanıdığım sevgili kızımız Eczacılar Odası Genel Sekreteri Şehnaz ASLAN yaşam boyu üstüne hep +1 koyarak en iyi olma serüveninde başarılarına yine +1 eklediğini kutlamaya katılan tüm konukların yüzlerinden açıkça okudum katılımcı olduğum bu güzel organizasyonda.
Ev sahibi olarak 11. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Sayın Ferat DEĞER’in de samimiyetine, Diyarbekir’e ve öz kültürüne verdiği değere, sevgiye hayran kaldım. Oda çalışanlarının tümünün güler yüzlülüğü, samimiyetleri ve özverili çalışmaları beni çok ama çok mutlu etti. Kısacası Diyarbakır Eczacılar Odası bir aile yuvası gibi sıcacık geldi bana. Hele konukların dört saat süren bu etkinlikteki coşkularını anlatacak sözcük bulamıyorum. Programın açılışı Sevgili Şehnaz ASLAN’ın güzel ve oldukça duygulu konuşmasıyla başladı. İlk iki saat kadınlar konuşuldu, kadınlara dizeler gönderildi. Kitaplar imzalandı anılar kulağıma fısıldanırken… (Eczacı Sevgili Bahar ATEŞ Hanım, TENTENE adlı öykü kitabımı imzalatırken, tentene ile ilgili bir ansını anlattı bana. “Eczanedeydim. Adamın biri içeri girdi, biraz sessizce ‘Ezacî Xanım, bahan sıçan ilacî ver ama sıçanî öldürmesin.’ dedi. ‘Neden?’ diye sordum, gayet samimi ve doğal bir ifadeyle ’Neden olacax ma Ezacî Xanım, o m’elun sıçan benim xanımın tentenelerini yemiş, ben de onî oldirmeyecağam, cezalandıracağam.’ Demişti. İşte bu gün bu TENTENE kitabınız bana o anımı anımsattı ve oturduğum yerden kitaba bakıp bakıp güldüm. Bunu da sizinle paylaşmak istedim.” Güldük, eğlendik hep
beraber. Duygularımız sel oldu aktı Diyarbekir’i yad ederken. Yine dizelerimizi gönderdik eskilere, eski yaşanmışlıklara. Programın son iki saatinde ise Xeyrî ve Müzik Grubunun doyumsuz Dünya müzikleriyle coştuk. Zılgıtlar çektik nefesi Mezopotamya kokan ne bugünden ne de kadınlara bağışlanan başka bir günden habersizce yaşamlarını kırsalda sürdüren kadınlarımıza… Omuz omuza halaya durduk tıpkı Diyarbekir Bedenleri gibi.
Bizlere bu güzel günü yaşatan ve beni bu nezih toplulukla buluşturan Sevgili Şehnaz ASLAN, Sayın Ferat DEĞER ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum… Değerli konuklara teşriflerinden dolayı teşekkür borcumdur. Ayrıca heyecanı dorukta yaşadığım böylesi bir günde beni yalnız bırakmayan her zaman yanımda olan can dostum Sabiha KAPTAN’a ve dostlarına, Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Rektörü sevgili Kardeşim Remzi NİGİZ’İN Sevgili eşi Ayşe NİGİZ’e ve yüreği titrek serçe, sözleri mertçe olan Şair Sevgili Belgin EFE’ye de çok çok teşekkür ediyorum.
8 Martlarda anılıp, 9 Martlarda unutulmayı istemiyoruz biz kadınlar…
Eğitimci Yazar Birsen İNAL