Tanrıkulu’nun otoban tepkisi!

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır otobanı ile ilgili verdiği soru önergesine ulaştırma bakanlığından gelen yanıta tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır otobanı ile ilgili verdiği soru önergesine ulaştırma bakanlığından gelen yanıta tepki gösterdi. Tanrıkulu, bakanlıktan gelen yanıtın yanıltıcı olduğunu, Diyarbakır’ın 2035 yılına kadar otoban projesine dâhil olmayacağını söyledi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, soru önergesine Ulaştırma Bakanlığından verilen yanıt ile ilgili video paylaşımı yaptı. Tanrıkulu, paylaşımda şunları söyledi;

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Diyarbakır'ın otoban projesine neden dahil edilmediğini sormuştum. Bakanlıktan gelen cevaba göre; Diyarbakır, 2035 yılında otoban projesine dahil edilecek. Yani 2035 yılına kadar otoban projesine dair bir yatırım söz konusu olmayacak. 2 milyon nüfusuyla bölgenin ticari, ekonomi, sanayi ve lojistik merkezi olan Diyarbakır'ın bir an evvel bu projeye dâhil edilmesi gerekiyor. Diyarbakır'a karşı bu ayrımcı politikalardan vazgeçin.” (Haber merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri