Tanrıkulu, cezaevindeki zehirlenmeyi sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır cezaevindeki yenmekten zehirlenme olayını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır cezaevindeki yenmekten zehirlenme olayını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu. Tanrıkulu, iddiaların doğru olup olmadığını, yemeklerin hangi şirket tarafından verildiğinin yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Sezgin Tanrıkulu, verdiği soru önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi,

“Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampusunda 13 Mayıs Günü 62 hükümlü ve 14 personel toplamda 76 yurttaşımızın öğle yemeği sonrasında zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldıkları kamuoyuna yansımıştır.”

Tanrıkulu, bu gerekçeler ışığında ise, şu soruları sordu;

1. 62 hükümlü ve 14 personel toplamda 76 yurttaşımızın cezaevinde verilen öğle yemeğinden kaynaklı zehirlendiği iddiaları doğru mudur?

2. Cezaevinde verilen yemekler Bakanlığa bağlı personeller tarafından mı hazırlanmaktadır ya da dışarıdan mı temin edilmektedir?

3. Yemekler dışarıdan temin ediliyorsa, bu hizmeti hangi şirket vermektedir?

4. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan tutuklu, hükümlü yurttaşlarımızın ailelerine sağlık durumlarıyla ilgili kapsamlı bilgi verilmiş midir?

5. Tutuklu, hükümlü yurttaşlarımızın aileleriyle görüştürülmelerine izin verilmiş midir?

6. Yemeklerin hazırlanma ve servis sürecine dair herhangi bir denetleme yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise, bu denetlemeden sorumlu personel hakkında idari işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

7. Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak Bakanlığınızca açıklama yapılacak mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri