Sur'da hareketlilik gitti, sessizlik başladı!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde Kurban bayramı öncesi yaşanan hareketlilik yerini sakin bir ortama bıraktı.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Hava sıcaklığının da büyük etkili olurken, yerli ve yabancı turistler akşam saatlerinde tarihi mekanları ziyaret ediyor. Dışarıya çıkmak mecburiyetinde olan vatandaşlar ise, sıcak havalardan korunmak için gündüz genelde nehir kenarları, kafeler gibi serin yerleri tercih ediyor.

Diyarbakır’da Kurban bayramı öncesi yaşanan alışveriş hareketliliği bayram ve aşırı sıcak hava nedeniyle yerini sakinliğe bıraktı. Başta tarihi mekanlar olmak üzere cadde ve sokaklar gündüz vakitleri sakin geçerken, akşamları insan akınına uğruyor.

Diyarbakır’da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak havalardan kaynaklı başta tarihi mekanlar olmak üzere cadde ce sokaklar sakin geçiyor.

Akşam saatlerindeki tarihi mekanlar ziyaret ediliyor

Vatandaşlar, işleri olmadığı taktirde dışarıya çıkmayı tercih etmezken akşam saatlerine doğru boş olan mekanlar insan akına uğruyor. Aileleriyle dışarı çıkan vatandaşlar, serin havanın tadını çıkartarak dinleniyor.

Sıcak hava etkili!

Sur ilçesindeki esnaflar, bayram öncesi yaşanan hareketliliğin yerini büyük bir sessizlik aldığını ifade ederek, “Sıcak havanın etkisiyle yerli ve yabancı misafirler, gündüz yerine akşam saatlerinde surdaki tarihi yerleri ziyaret ediyor. Biz de bu durumdan dolayı malzemelerimizi genelde akşamüzeri dışarı çıkarıyoruz. Sokaklar fazlasıyla sakin. Nerede serin bir yer varsa insanlar oraya sığınıyor. Yoğunluk 16-17.00 gibi başlıyor, akşama doğru yoğunluk daha fazla oluyor. Bu saatlerde çok fazla yoğunluk oluyor. Akşamüzeri içeri dolup taşıyor. İçerisi çok serin, inşalar hallerinden memnun. Gün içinde gelen turistlerle görüşüyoruz. Çok sıcak olduğunu söylüyorlar” dediler.

“Dışarı hiç çekilmiyor”

Sur ilçesini gezen bazı vatandaşlar ise, “Gündüzleri Diyarbakır çok sıcak oluyor. Geceleri ise serin oluyor. İç Kaleye daha çok geliyor. Klima olmadan bir iş yerinde durmak çok çok zor. Dışarı da hiç çekilmiyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri