Sur kamulaştı

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin yüzde 60’ı bakanlar kurulu kararı ile kamulaştırıldı.

Bakanlar Kurulu, 9 bin parselin bulunduğu Sur içindeki 363 adada toplam 6 bin 300 parselin acil bir şekilde kamulaştırması yönünde karar aldı. Kamulaştırılan yapılar arasında Sur Belediyesi binası, tarihi Hasanpaşa Hanı, Cemilpaşa Konağı, Dengbej Evi, Aslan otel, Liluz Otel ve tarihi Ulu Caminin yanı sıra birçok yer bulunuyor.

Sokağa çıkma yasağının aylardır devam ettiği Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin büyük bir kısmı hakkında kamulaştırma kararı alındı. Karar Resmi Gazetede bugün yayınlandı.

 Sokağa çıkma yasağının aylardır devam ettiği Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin büyük bir kısmı hakkında kamulaştırma kararı alındı.

 Bakanlar Kurulu’nun 2 ilçe hakkında aldığı kararlar bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre Sur ve Silopi sınırları içinde bulunan taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kamulaştırılacak.

 Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, tarihi Suriçi'ndeAbdaldede, Alipaşa,Cemal Yılmaz, Camikebir, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, İnönü, İskenderpaşa,Lalebey, Melikahmet, Özdemir, Süleymangazi, Savaş, Şemhane, Ziya Gökalp ile Yenişehir ilçesine bağlı Köşkler ve Yenişehir mahalleleri kamulaştırma kapsamına alındı.

 Silopi İlçesi’nde ise Barbaros, Başak, Cudi, Karşıyaka, Şehit Harun Boy, Yeşiltepe mahalleleriiçin kamulaştırma kararı çıktı.

Haber:İlyas AKENGİN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri