STK’lar çözüm için devrede

Diyarbakır’daki STK’lar, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların sonlanması için hükümet ve Kandil ile görüşmeye hazırlanıyor.

5 kişilik heyette yer alan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Sorunun çözümü için dün Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Aksoy ile bir görüşme yaptık. Nihai çözüm için herkesle görüşmeye hazırız” dedi.

Diyarbakır’da süren yasak ve çatışmaların son bulması için STK temsilcilerinin girişimleri devam ediyor. Aralarında Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, GÜNGİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’den oluşan heyet, Sur’da yaşanan yasak ve çatışmaların son bulması için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile bir araya geldi.

Kentte yaşanan sorunların çözümü için Bakan Yılmaz ile bir araya gelen heyet, yasak ve çatışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Bakan Yılmaz’dan yasağın kalkmasını talep eden heyet üyelerinden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, görüşmenin detaylarını gazetemize açıkladı.

Müzakereye dönülsün

Sorunun barış ve diyalog zemininde çözümü için uğraştıklarını belirten Ebedinoğlu, “Böyle giderse yasaklar uzun sürebilir. Ama bizler yasakların sona ermesi için her türlü girişimlerimizi sürdürüyoruz. Oluşturduğumuz 5 kişilik heyetle bugün Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Hüseyin Aksoy ile görüşerek, sorunun çözümü konusunda taleplerimizi ilettik. Bakan Yılmaz’a yasağın kaldırılmasını, yarım kalan müzakere sürecine dönülmesi istedik. Bakan Yılmaz’dan Başbakan ile görüşmek istediğimiz söyledik. Hafta içinde oluşturduğumuz heyet ile önce Başbakan ile görüşeceğiz. Bu görüşmeden sonra hükümetin bilgisi dahilinde Kandil ile görüşmeye hazırız. Biz işin nihai çözümü için her türlü girişime hazırı. Bizler 3 aydır yerelde Vali, Belediye Başkanı ve ilgili kurumlarla görüştük. Ama ne yazık ki yerelde bir sonuç alamadık” dedi.

Esnaf için rapor

Esnafın yaşadığı sıkıntılara ilişkin Bakan Yılmaz’a rapor sunduğunu belirten Ebedinoğlu, “Esnafa hibe desteği ile SSK, Bağ-Kur ve Vergi borçlarının ertelenmesini istedik. Ayrıca çek ve senedini ödemeyen esnafın sicilinin bozulmaması için önlem alınması talebinde bulunduk” diye konuştu.

ÖZEL HABER: İlyas AKENGİN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri