Sosyal medyayı sallayan "iş" İlanı

Sosyal medya, bir işletmenin garson arayışı için verdiği ilan nedeniyle tepkilerle çalkalanıyor. İş ilanında belirtilen şartlar, okuyanları şoke etti ve geniş çapta eleştirildi. Bu durum, iş adı altında yapılan kölelik koşullarını yeniden gündeme getirdi

TİGRİS HABER - Verdiği ilanda 10 saat çalışacak fakat günlüğü 500 lira olacak eleman aradığını belirten işletme, tepkilerin odağı oldu. İlan kısa sürede gündeme otururken sosyal medyada "İşçi değil, köle arıyorlar" eleştirileri yapıldı.

SAATİ 50 LİRA'YA ÇALIŞMA KOŞULLARI TEPKİ ÇEKTİ

Karabük'te verilen ilanın şartlarını görenler hem şaşırdı hem de dehşete düştü. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan ilanda "Safranbolu Eski Çarşı'da bulunan otel, konaklama ve restoran işletmesine garson aranıyor. Saati 50 liradan çalışacak bay-bayan garson arıyoruz" ifadelerine yer verildi.

AYDA 13 BİN LİRA MAAŞ

Sosyal medyada yayılan ilanda, günlük maaş 500 lira olarak belirlenmişti. Çalışma günleri ise haftada 6 gün olarak belirtilmişti. Yan haklar arasında sadece "yemek" yazan ilanda, aylık maaşın 13 bin liraya geldiği hesaplandı. Şartları okuyanlar ise ilan sahibine hemen tepki gösterdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri