Sınır ötesine 5 tır yardım yola çıktı

Şanlıurfa’da 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İnsani Yardım Platformu’nun Şanlıurfa Valiliği ve müftülük desteğiyle hazırladığı 5 tır dolusu yardım malzemesi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün de bulunduğu törenle yola çıkartıldı.

ŞANLIURFA İnsani Yardım Platformu’nun girişimleri, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa İl Müftülüğü desteğiyle toplanan 5 tır dolusu yardım malzemesi Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıkartıldı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’ın yanı sıra platform gönüllülerin katıldığı törende konuşan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, bugüne kadar sınır ötesinde 16 farklı bölgeye yardım yaptıklarını kaydetti. Toplamda 153,154,155,166 ve 157. tırların yola çıkacağını anlatan Gerem, “Valimizle, müftümüzle ve STK'ların hep el ele gönül birliği ederek bu çalışmaları yürütüyoruz, yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Suriye iç savaşla, zulümle katliamla imtihan ediliyor. Biz de komşu olmakla Müslüman olmakla, insan olmakla imtihan ediliyoruz. Bu imtihanı kazanabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın bereketini de Ramazan ayında görüyoruz” dedi.

Gerem, Şanlıurfa'da yaşayan “muhacir kardeşlerimiz” diye nitelendirdiği 120 bin Suriyeli için de gıda yardımı kampanyası başlattıklarını ve kampanya çerçevesinde yardımları ulaştırdıklarını kaydetti.

“Yangına bigane kalamayız”

Vali Küçük ise, İnsani Yardım Platformu gönüllerinin sınır ötesinde ve şehir içerisindeki muhtaçlara yardımcı olabilmek için özverili bir şekilde çalıştığını belirterek, tüm gönüllülere teşekkür etti. Suriye’de yangın olduğunu belirten Küçük, “Yanı başımızda bir yangın var. Biz bu yangına, bigane kalamayız. Orada insanlar, bu ateşten kavruluyor. Ölenler, şehit düşenler, yaralananlar, buraya sığınanlar, bizim onurlu tarihimizin, değerlerimizin, inancımızın gereği bu insanlara sahip çıkmamız, yardım etmemiz gerekir. Elbette, zorluk çekiyor muyuz? Çekiyoruz, çekeceğiz tabi. Ama inancımızın ve şanlı tarihimizin hükümlülüğü budur. Biz bunu yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Devlet olarak da ilk günden beri bu insanların yanında yer aldık. Yaralarını sarmaya çalıştık” diye konuştu.

Küçük, 5 tır dolusu yardım malzemesinin Suriye’deki mağdurlara gönderileceğini ve yardım göndermeye de devam edileceğini de kaydetti. (iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri