Simya, hayaldi gerçek oldu

Simya, hayaldi gerçek oldu

 

Özmen: Geleceğin eğitim sistemini bugünden gerçekleştirdik

 “Simya, uzun yıllara dayanan bir hayalin ürünüdür” diyen Simya Koleji Genel Müdürü Ahmet Özmen, Simya’yı dört temel ayak üzerine kurduklarını söyledi. 

Anaokulundan Fen Lisesine kadar eğitim hizmeti verilen Simya Kolejinde yok yok! En modern şekilde inşa edilmiş spor kompleksi, sanat atölyeleri, bale salonu, reviri, kendi mutfağından pişen leziz yemekleri, akıl oyunları birimi ve medya house ile Simya Koleji Diyarbakır toplumuna güçlü ve kaliteli bir eğitim hizmeti sunuyor. Geleceğin eğitim kurumunu bugünden gerçeğe dönüştüren Simya Koleji, ilk yılının ilk döneminde % 100 doluluk oranına ulaşarak Diyarbakır halkının teveccühünü kazandığını gösterdi.

 

Anaokulundan başlayarak yabancı dil eğitimi verilen Simya kolejinde, öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere ve öğrenci velilerine de hizmet sunuluyor.

Simya’yı farklılıklar üzerine inşa ettiklerini belirten Özmen, “ Güçlü, farklı, modern, geleceği yakalamayı hedefleyen bir kampüs inşa etmeyi başarabilmenin onuru, Simya’nın hayalden gerçeğe dönüşmesinde emeği geçen herkesindir. Simya’yı üzerine kurduğumuz dördüncü ve en önemli temel ayağımız ise, öğretmen kadromuzdur.  Güçlü bir öğretmen kadrosu, güçlü bir eğitimin de mihenk taşıdır. Dünyanın en iyi binasını da yapsanız, içini en gelişmiş, modern teknoloji ile de donatsanız, güçlü bir eğitim kadronuz yoksa oluşturmuş olduğunuz o altyapının bir kıymeti harbiyesi yoktur. Çünkü tüm o modern, güçlü altyapıya hayat verecek olan öğretim kadrosudur. Kendi alanına ciddi başarılara imza atmış, hikâyesi olan öğretmenlerimizden oluşan çok güçlü bir kadro oluşturduk. Tabiri caizse ince eleyip sık dokuyarak, adeta cımbızla seçerek bir eğitim kadrosu belirledik. Geleceğin eğitim sistemini bugünden gerçekleştirmek için Simya’yı bu dört temel ayak üzerinde inşa ettik” diye konuştu.

 

SİMYA Koleji Genel Müdürü Ahmet Özmen, okuldaki hizmetler hakkında Tigris Habere konuştu.

Simya Kolejinin kuruluş hikâyesinden kısaca bahseder misiniz?

“ Simya, uzun yıllara dayanan bir hayalin ürünü”

“ Simya, uzun yıllara dayanan bir hayalin ürünüdür. Yatırımcımız Ümit Güneş Bey,  uzun yıllar böyle bir okul kurmayı hayal etti. Ümit Bey ile tanışınca böyle bir hayali birlikte gerçekleştirmenin umudu doğdu bizde. Diyarbakır’ımıza böyle bir okulu kazandırabilmek için uzunca bir süre ön araştırma, hazırlık çalışmaları yürüttük. Simya okulları hem uzun yılları bulan bir hayalin hem de uzun zamanı bulan büyük bir planlamanın ürünü olarak doğdu. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin tüm beklentilerini düşünerek kendimize bir yol haritası belirledik. Ve sonuçta da bugünkü başarımıza imza attık.

 

Okulunuzun hizmet alanları nelerdir?

Anaokulunda Fen bilimleri deneyleri

Okulumuz Anaokulundan Fen Lisesine kadar eğitimin her kademesinde hizmet sunmaktadır. Anaokulunda 110 öğrencimiz bulunmaktadır. 3, 4, 5 yaş grubu çocuklarımızın bulunduğu Anaokulumuzun kendine ait bir girişi, kendine ait oyun parkı ve uygulama bahçesi vardır. Yine, Anaokulunun ortak kullanım alanı olarak bir oyun salonumuz vardır. Küçük bir yüzme havuzu, yemekhanesi olan Anaokulumuzda çocuklarımız için ayrı bir dünya oluşturduk. Biz buraya çocuk üniversitesi diyoruz. Anaokulumuzdaki sınıflarımızın her birine ayrı bir uluslar arası üniversitenin adını verdik. Tokyo, New York, Oxford vs… gibi. Biz burada sadece çocuklarımızın gelişimine yönelik değil aynı zamanda akademik olarak da bir şeyler kazandırmak istiyoruz. Mesela bizde diğer okullardan farklı olarak okul öncesi çocuklarımız için düzenli olarak laboratuar dersleri vardır. Fen Bilimleri öğretmenlerimiz laboratuarlarımızda çocuklarımızın düzeyine uygun basit deneyler yaparlar. Böylelikle, çocuklarımızın bilim ve teknoloji ile tanışmalarına vesile olmuş oluruz.

 

“Anaokulunda haftada 10 saat yabancı dil eğitimi”

Yine, yabancı dil eğitimini Anaokulunda çok önemsiyoruz. 3 yaş grubundan başlayarak haftada 10 saat yabancı dil eğitimi veriyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımızın bedensel gelişimlerine uygun jimnastik, yüzme ve Bale derslerimiz var. Bu derslerimiz ise, bütün çocuklarımıza yöneliktir. Yine, çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla satranç derslerimiz vardır. Anaokulumuzdaki her çocuğumuzda ve velilerimizde bir üniversite eğitimi alıyormuş hissinin uyanması için elimizden gelen her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz.

 

Eğitim ekolü

Altyapısı güçlü bir eğitim programı uyguluyoruz. Rejve Mülle ekolünden hareket ederek eğitim programımızı hazırladık. Bu da aslında Diyarbakır’da çok değerlidir. Diyarbakır’da eğitimde daha çok v Waldorf, Montessori gibi akımlar hakim. Biz okul öncesi çocukları için Diyarbakır’a farklı bir yaklaşım getirdik. Aslında en güçlü olan taraflarımızdan biri de Diyarbakır’a kazandırdığımız bu yeni eğitim anlayışıdır. Çocuklarımız burada çok mutlular ve bizim için her şeyden değerli olan da budur. Yine, öğretmenlerimizde bu yeni eğitim modeli anlayışımızdan dolayı çok mutlular.

 

Eğitimde fark yaratmak için nasıl bir altyapı çalışması yürüttünüz?

“Simya’yı dört temel ayak üzerine kurduk”

Biz SİMYA’yı inşa ederken şöyle bir vizyonla yola çıktık. İnşa ettiğimiz okul eğitim alanında uzun ömürlü ve sürdürülebilir olsun. Toplumumuz sunduğumuz hizmete teveccüh gösterebilsin. Simya’yı dört temel ayak üzerine kurduk. Bu ayaklardan bir tanesi güçlü bir yönetim ve organizasyon yapısıdır. Kentimizin eğitim camiasına yeni bir anlayışla hizmet üretebilme kapasitesine, vizyonuna sahip güçlü bir yönetim kadrosuyla neyi, ne zaman, nasıl yapabileceğimizin açıklığıyla yolumuzu emin adımlarla yürüyeceğimizin bilincindeydik. Simya’yı üzerine kurduğumuz ikinci ayak ise, toplumumuzun çok ihtiyaç duyduğu ancak yeterli ve kaliteli hizmeti almadığı yabancı dil eğitimi alanıdır. Yabancı dil eğitiminde ülke olarak da Diyarbakır olarak da maalesef iyi değiliz. Yabancı dil eğitiminde sınav puanı yüksek olan bir öğrencimiz dahi pratik uygulamada ciddi yetersizlikler yaşıyor. Sınavda 100 alan bir öğrenci markete gidip bir ekmek almakta zorlanıyor. Bu nedenle yabancı dil eğitimini güçlü bir kadro ve farklı bir yaklaşım tarzı ile öğretmenin zorunluluğu kendini çok yakıcı bir şekilde hissettirmektedir. Bu nedenle de güçlü bir yabancı dil eğitimini kuruluşumuzun temellerinden biri olarak gördük. Üçüncü olarak ise, modern, geleceği temsil eden ve her alanda en iyisini hedefleyen bir kampüs ortamı hazırlamak. Kampüsümüze her yerde olanı değil başka yerlerde olmayanları kazandırdık. Kampüsümüzü farklılıklar üzerine inşa ettik. Güçlü, farklı, modern, geleceği yakalamayı hedefleyen bir kampus inşa etmeyi başarabilmenin onuru, Simya’nın hayalden gerçeğe dönüşmesinde emeği geçen herkesindir. Simya’yı üzerine kurduğumuz dördüncü temel ayağımız ise, öğretmen kadromuzdur.  Aslında güçlü bir öğretmen kadrosu aynı zamanda güçlü bir eğitiminde mihenk taşıdır. Dünyanın en iyi binasını da yapsanız, içini en gelişmiş, modern teknoloji ile de donatsanız, güçlü bir eğitim kadronuz yoksa oluşturmuş olduğunuz o altyapının bir kıymeti harbiyesi yoktur. Çünkü tüm o modern, güçlü altyapıya hayat verecek olan öğretim kadrosudur. Öğretmen, eğitim sisteminin öznesidir. Hal böyleyken, öğretmen kadromuzu oluştururken bu düsturdan hareket ettik. Kendi alanına ciddi başarılara imza atmış, hikâyesi olan öğretmenlerimizden oluşan çok güçlü bir kadro oluşturduk. Tabiri caizse ince eleyip sık dokuyarak, adeta cımbızla seçerek bir eğitim kadrosu belirledik. Geleceğin eğitim sistemini bugünden gerçekleştirmek için Simya’yı bu dört temel ayak üzerinde inşa ettik.

 

Okulunuzdaki diğer bölümlerden bahseder misiniz?

“Sadece 9. Sınıfları aldık, ara sınıfları almadık”

Lise bölümümüz okulumuzda çok dikkat çeken bölümlerden bir tanesidir. Sadece 9. Sınıfları aldık, ara sınıfları almadık. Burada da vizyonumuz şu aslında; temelden kendi anlayışımıza, öğretim modelimize göre mezun vermek istiyoruz. Eğitim uzun soluklu bir iş ve sonuçlarını hemen alabileceğiniz bir iş değil. Bu bilinçle biz sadece 9.sınıfları aldık ve bir puan barajı getirdik. Bunun da çok olumlu geri dönüşünü aldık. Çocuklarımız çok nitelikli ve verdiğimiz eğitim kalitesi hemen karşılığını buluyor. Öğretmen arkadaşlarımızdan, çocuklarımızla ilgili aldığım geri bildirimler çok olumlu. Yine, öğrenci velilerimiz de bu durumdan çok büyük sevinç duyuyorlar. Temel sloganımız, mutlu öğretmen, mutlu öğrenci ve mutlu velidir.

 

“İlkokul’da 300, ortaokul’da 530 öğrencimiz var”

Simya’da ilkokul ve ortaokul bölümlerimiz de var. İlkokul’da 300, ortaokul’da 530 öğrencimiz öğrenim görmekte. Yine bu bölümlerimize de kentimizde çok büyük ilgi duyuldu. Bu yanıyla Diyarbakır halkına teveccühlerinden dolayı şükran borçluyuz. Tabii ki, her zaman kentimizin bu büyük teveccühüne layık olmanın çabası içinde olacağız. Bize gelen her çocuğumuzu geldikleri noktadan çok daha ilerisine taşımak için tüm olanaklarımızla seferber olacak ve inşallah bu çabamızda da muvaffak olacağız.

 

Kampüs olanaklarından biraz bahseder misiniz?

“Her yaş grubuna hitaben laboratuarlar, atölyelerimiz var”

Kampüsümüzün en dikkat çeken yanı sosyal tesislerimizin çok güçlü olmasıdır. Bizde her yaş grubuna hitaben laboratuarlar, atölyeler mevcuttur. Bu atölyelerimiz yasak savma kabilinden yapılmış göstermelik hizmetler değil, çok güçlü ve donanımlı bir altyapıya sahip atölyelerdir. Müzik atölyemizde her çeşit müzik aleti bulabilirsiniz. Çocuklarımız müzik atölyesinde her çeşit enstrümanla tanışma imkânına sahiptir. Fizik, kimya, biyoloji laboratuarlarımızda bütün modern, teknik imkânlar mevcuttur. Hiçbir eğitim materyalimiz eksik değildir, her şey laboratuarlarımızda fazlasıyla vardır. Şuan çalışmaları tamamlanmak üzere olan bir cep sinemamız vardır. Diyarbakır’ın en iyi konferans salonlarından bir tanesi okulumuzda mevcuttur. Resim, sanat, drama atölyelerimiz var. Mesela medya house atölyemiz var ve orada çocuklarımız kendi videolarını, seslerini kaydedebiliyorlar. Bildiğiniz modern anlamda bir kayıt stüdyomuz var. Sanat anlamında çocuklarımızın ruhsal, psikolojik yapılarını destekleyecek etkinlikler yapıyoruz. Mesela bir gitar grubumuz var, çocuklarımız hep birlikte gitar eğitimi alıyorlar. Yine, piyano eğitimi alan bir grubumuz var. 300 kişilik bir ritim çalışmamız var ve önümüzdeki günlerde tüm öğrencilerimize sunacağımız güzel bir sürprizin de hazırlığı var. Resim, sanat atölyelerimizde her türlü altyapıyı çok güçlü bir şekilde oluşturmuş durumdayız.

 

“85 öğretmenimizin 20’si yabancı dil öğretmenidir”

Eğitim anlayışımızda çok önemsediğimiz ve okulumuzun da dört temel ayağından biri olan yabancı dil eğitimi alanında çok güçlü bir kadromuz var. 85 öğretmenimizin 20’si yabancı dil öğretmenidir. İngilizcenin yanı sıra Fransızca derslerimiz de var.

Simya’da yok yok!

Sanat atölyelerimizin dışında çok güçlü bir spor altyapımız var. Yarı olimpik bir yüzme havuzumuz var. Spor salonumuz turnuva yapılacak standartlara sahiptir. Bale salonumuz, kütüphanemiz, bilgisayar laboratuarlarımız var.  Bütün sınıflarımızda en modern eğitim teknolojileri kullanılmaktadır. Sınıflarımızdaki akıllı tahtalar belki de piyasanın en iyisidir. Bütün okulumuzda merkezi ısıtma ve soğutma sistemi vardır. Kendi yemeklerimizi pişirdiğimiz çok modern bir mutfağımız bulunmaktadır. Yemekhanemiz, terasımız muhteşem bir görünüme sahiptir. Keza akıl oyunları birimimiz bulunmakta. Çocuklarımızın zekâ gelişimini destekleyen ve yaşıtlarından daha öne çıkmış çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz mevcut. Yine, altını özellikle çizmek isterim, okulumuzda bir sağlık birimimiz var. Küçük yaralanmalar için, sürekli ilaç kullanımı olan çocuklarımız için bir revirimiz var. Velilerin, çocukların kullandığı ilaçları revire bırakması halinde revirde bulunan hemşiremiz tarafından ilaçlar kontrollü bir şekilde verilmektedir. Sürekli ilaç kullanımı gerekli olan çocuklarımız için ilaç takibi hemşiremiz tarafından yapılmaktadır. Mesela Çölyak hastası bir çocuğumuz var ve onun için özel menü çıkarmaktayız.

 

“Haftanın 3 günü öğretmenlerimizle okulda etkinlik…”

Spor tesislerimiz haftanın 7 günü hizmet vermektedir. Mesai saatleri içinde sadece öğrencilerin kullanımına açıktır. Mesai saatleri dışında ise sadece velilerimizin, öğretmenlerimizin sportif aktivitelerine açık spor alanlarımız bulunmaktadır. Velilerimiz, öğretmenlerimiz mesai saatleri dışında spor yapabiliyor, duşlarını alabiliyorlar. Yine, okulumuzda saunalarımız vardır. Haftanın 3 günü öğretmenlerimizle okulda etkinliklerimiz oluyor. Öğretmenlerimiz gece saatlerine kadar okulumuzun bu imkânlarından yararlanabiliyorlar. Bir sonraki gün ise, çok dinç ve mutlu bir şekilde okula geliyorlar.

Okulunuzdaki öğrenci sayısına, eğitim kadrosuna ve okuldaki toplam istihdama ilişkin neler söyleyebilirsiniz?

 

130 çalışanla 1070 öğrenciye hizmet

Okulumuzda 85 kişilik bir öğretim kadromuz vardır. Her birimimizin örgütlenmesi ayrıdır. Anaokulumuzun yönetim kadrosu ayrı diğer birimlerimizin yönetim kadrosu ayrıdır. Her bölümün rehber öğretmeni ayrıdır ve kendi katında hizmet vermektedir. Toplamda çalışan sayımız ise 130’dur. Bu sayıya yemek, temizlik hizmetleri, teknik personel, güvenlik personeli dahildir. Öğrenci sayımız ise şuan 1070’dir. Kampüsümüz zaten hâlihazırda doluluğa ulaşmış orandadır. Şuan ilk yılımız olmasına rağmen %100’e varan bir doluluk oranına ulaşmış durumdayız.”

 

Ali Abbas YILMAZ /ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri