Silopi ‘de yeniden inşa

Silopi’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonların ardından 350 hasarlı ev tespit eden belediye, yeniden inşa çalışmaları için hasar tespit komisyonu kurdu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 35 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından Silopi Belediyesi hasar gören binaların yeniden inşası için çalışmaya başladı.

Silopi Belediyesi Hasar Tespit Komisyonu üyesi inşaat mühendisi Şeyda Ürper, yürütülen çalışmalar hakkında Dicle Haber Ajansına yaptığı açıklamada 350 evin hasarlı olduğunu söyledi.

Ürper, hasar tespitinin ardından yeniden inşa için kurulacak komisyonların çıkartacağı planlamayla inşa çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Bir mahallede 291 hasarlı ev

Yüksekova Haber’in haberine göre Ürper oluşturdukları 9 kişilik heyetin şimdiye kadar Başak, Barbaros, Nuh, Şehit Harun ve Cudi mahallerinde çalışma yürüttüğünü, en büyük hasarın ise Başak Mahallesi'nde meydana geldiğini söyledi:

“Toplamda 350 ev tespit ettik. Başak Mahallesi'nde 291 ev ağır hasarlı ve yıkık. Özellikle ağır hasarlı olanları geziyoruz. Neredeyse camı ve penceresi kırılmayan ev kalmamış durumda.”

“Barbaros, Cudi, Şehit Harun ve Nuh mahallelerinde birçok ev top atışlarıyla tamamen yıkılmış. Bu mahalleler başta olmak üzere diğer mahallelerde de yüzlerce orta ve az hasarlı ev mevcut. Ev eşyaları kullanılamaz hale getirilmiş. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.”

Evler kayıt altına alındı

Çalışmaları sırasında polis tarafından sürekli durdurulduklarını ve saatlerce alıkonulduklarını belirten Ürper şunları söyledi:

“Etrafımızı sarıyorlar. 'Sizin yetkiniz yok, buralarda gezemezsiniz. Sizin yüzünüzden bu hale geldi' diyorlar. Ayrıca ağır ithamlarda da bulunuyorlar. GBT kontrolü yapıp saatlerce alıkoyuyorlar. Biz de 'Halk için buradayız. Bu çalışmaları sürdüreceğiz' dedik.”

“Girdiğimiz her evi ve yeri tek tek görüntüledik. Kayıt altına aldık.”

Silopi’ye yardım çağrısı

Ürper, “Aileler tanıdıklarında kaldıkları için aynı evde 15-20 kişilik aileler yaşıyor. Nasıl Kobanê için seferber olunduysa Silopi, Sur ve Cizre halkı için de bu yapılmalı” çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri