Sezgin Tanrıkulu, cafe saldırılarını değerlendirdi; ‘Diyarbakır’ın kimliğine saldırıyorlar’

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Halk TV’de Gözde Şeker’in programına canlı yayın konuğu oldu. Tanrıkulu, son zamanlarda Sur içi ilçesinde tarihi cafelere yapılan saldırıları değerlendirdi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Diyarbakır suriçi’inde daha önce silahlı saldırıya uğrayan cafelere önceki gün yeni saldırı gerçekleşti. Saldırıyı yapanların bir önceki saldırının sanıkları olduğu, bir ay cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Saldırılar tesadüfî değil, organizedir

Halk TV’deki programa canlı olarak katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, daha önce gerçekleştirilen ve son olarak yapılan saldırıları değerlendirdi. Tanrıkulu şöyle dedi;

“Kafe saldırısı, 5-6 aydan beri devam ediyor. Saldırılar tesadüfî değil, organizedir. Turistik bölge olan Sur içindeki mekânlara yapılmış saldırılardır. Bu saldırıların arkasında örgüt aramayan adli kurumlar, bunları koruyor, açık söylüyorum.

Kitlesel bir şekilde kafeleri bastılar, bunlar tesadüfü bir araya gelmiş O an karar vermiş değiller. Ateşli silahla adam öldürmeye teşebbüs edenleri serbest bıraktılar. Korkutmak amacıyla değil, zarar vermek için yapılan eylemler bunlar.”

İç çatışmanın projesi devrede

Saldırıların Diyarbakır’ın kimliğine saldırı olduğunu ifade eden Sezgin Tanrıkulu, “Bunlar, Diyarbakır’ın laik duruşuna, kimliğine, çok kültürlü kimliğine karşılar.

Diyarbakır’da bir iç çatışmanın projesini devreye sokmak istiyorlar. Bunlar görmezden gelinemez. Herkesin izlendiği bir kentte, bunların izlenmemesi, düşündürücüdür. Korunuyorlar. Hiç tereddüdümüz yok.

Diyarbakır’ın çok güçlü sivil toplum geleneği vardır, bu saldırılara güçlü karşı çıktılar, buna rağmen, yargı tarafından bir korunma söz konusu, yazık. Yeni bir planın hazırlanışı gibi bir durum var, bir hazırlık var diye düşünüyoruz, bu da bizi üzüyor, tedirgin ediyor. Devlet aklının bunları görmezden gelmesi kaygı vericidir. Bunların yaptığı fikir özgürlüğünün dışında bir şey, bir hâkimiyet kurmak için bu saldırıları yapıyorlar” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri