SES Mardin Şube Başkanlığı’na Ufuk Altıntaş seçildi

Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin Şubesi 5. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Şube başkanlığına Ufuk Altıntaş seçildi.

KESK’e bağlı Sağlık Sosyal Hizmetleri Sendikası Mardin Şubesi 5. Olağan Kongresi, KESK binasında gerçekleştirildi. Kongreye, BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile İHD, BDP, HDP, KESK Şubeler Platformu yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Kongrede konuşan Mardin SES Şubesi yeni başkanı Ufuk Altıntaş, günümüz endüstriyalizm ve kapitalist modernitenin, yaşamın her alanının olumsuz etkilediğini ifade ederek, sağlıksızlığı neredeyse bir salgın haline getirdiğini kaydetti. Kapitalist modernitenin,  en çok da ekosistemin tahrip olmasına sebep olduğunu dile getiren Altıntaş, konuşmasını söyle sürdürdü:  “Bu sistem; doğanın, toplumun ve bireyin özgürlüğünü kısıtlamaktadır. İktidarların yıllardır sürdürdüğü sömürgecilik politikaları doğrultusunda geliştirmiş oldukları asimilasyon, savaş, soykırım, göç vb. nedeniyle başta Kürt halkı olmak üzere coğrafyamızda yaşayan tüm halkların ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıktığı görülmektedir.”

‘Sağlık kurumları şirket haline getirilmiştir’

Altıntaş, endüstriyalizmin kamçılamasıyla tüm dünyada “modern tıp” diye bir kavramın karşımıza çıktığını belirterek, “Tüm dünyada modern tıp diye karşımıza çıkan bu anlayış endüstriyalizmin kamçılamasıyla çok ‘gelişmiştir’ ve her geçen gün de gelişmeye devam etmektedir. İnsanlara uzun sağlıklı ömürler biçmek kisvesi ile kendini meşrulaştıran bu hedef ile sağlık kurumları donanımlarını artırmakta, dolup taşmakta, insanlar sağlık hizmeti ile buluşsun diye özellikle görsel medya, akademi, profesyoneller, toplum seferber olmuş, neredeyse sağlık hizmetinden başka şey konuşulmaz hale gelmiştir. Her türlü sağlık hizmeti kullanımı teşvik edilmektedir. Bu amaçla her gün sağlık hizmetleri ile ilgili reformlar gündeme gelmekte, sağlık kurumları şirket gibi çalışmaya yönelik yeniden yapılanmaktadır. Bu para kokan değişim sürecinde güvencesizleştirilen sağlık çalışanları da rekabet ve performans ile reformların taşıyıcıları haline gelmiştir” dedi.

‘Ekolojik sağlık algısı için mücadele edeceğiz’

SES Mardin Şubesi yönetiminin hedef ve amaçlarını da sıralayan Altıntaş, şunları söyledi: “ Buradan hareketle yeni yönetim olarak amacımız; evrensel, ulaşılabilir, anadilde, ücretsiz, kadın bakışlı, toplumcu, ekolojik bir sağlık algısını toplumsallaştırılmış sağlık bilgisi ile demokratik, otonom bir sağlık hizmeti algısını ‘doğal sağlık’ kavramı üzerinden inşa edebilecek bir sendikacılık anlayışı için mücadele ettik ve bu mücadeleye devam edeceğiz…”

Konuşmaların ardında, 130 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, SES Mardin Şube Başkanlığı’na Ufuk Altıntaş seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri