Selahattin Demirtaş'ın annesine hakaret eden Jahrein'in cezası belli oldu

HDP Eski Eş Genel Başkanı, Selahattin Demirtaş'ın annesine sosyal medya üzerinden küfreden 'Jahrein' mahlaslı sosyal medya yayıncısı Ahmet Sonuç'a 35 bin 400 lira para cezası verildi. Avukatı Jahrein'in küfür değil 'beddua' ettiğini öne sürdü.

TİGRİS HABER - Selahattin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin ise verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek istinaf başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Jahrein mahlasını kullanan sosyal medya yayıncısı Ahmet Sonuç da, Demirtaş'ın annesinin hastalığı nedeniyle Diyarbakır'a götürülmesine ilişkin bir haberi alıntılayarak "A.A.K" yazmıştı.

Sonuç'un avukatı Sibel Çetin ise Sonuç'un küfretmediğini, 'beddua ettiğini' savundu: "A.A.K. harfleri hakaret içermemektedir. Müvekkilimin samimi beyanlarıyla belirttiği gibi 'Allah alayınızı kahretsin' ifadesinin kısaltmasıdır, suç değildir. En fazla beddua olarak değerlendirilmesi gerekmektedir."

Avukat Çetin bu savunmayı yapsa da söz konusu tweeti attıktan kısa süre sonra silen Jahrein, "Meselemi annesine intikal ettirmem bana yakışmadı. Bunu eşimle konuştuktan sonra anlayabildim" demişti.

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin ise verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek "Ahmet Sonuç bu hakareti müvekkilimin annesine, müvekkilimin siyasi görüşü sebepleriyle etmiştir. Cezanın en az 1 sene olması gerekir" dedi.

Paylaşımında "A.A.K" ifadelerini kullanan Jahrein, bu paylaşımı sildikten sonra yeni bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Malum twiti sildim. Her şeyden önce benim Selahattin Demirtaş’la olan meselem şahsıyla alakalıdır. Meselemi annesine intikal ettirmem bana yakışmadı. Bunu eşimle konuştuktan sonra anlayabildim. Bu noktada şahsıma olan saygısını/sevgisini kaybeden takipçilerimden özür dilerim. Selahattin Demirtaş hakkında fikrim sabittir ve ölene kadar değişmeyecektir. Eleştirilerim ve laflarım bundan sonra kendisiyle alakalı olacaktır. Kamuoyunu meşgul ettiğim için ayrıca özür dilerim. Hayırlı forumlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri