Sanatçılardan “Öcalan” kampanyasına destek

Avrupa'dan Diyarbakır'a gelen TEV-ÇAND üyesi Kürt sanatçılar, hem "Öcalan'a özgürlük" imza kampanyasına hem de BDP'nin seçim çalışmalarına destek vererek halkın yanında olacaklarını söyledi.

DİYARBAKIR - Barış İçin Öcalan'a Özgürlük Platformu'nun çağrısıyla 127 aydının imzasıyla başlatılan "Öcalan'a özgürlük" kampanyasına destek büyüyor. Avrupa'dan Diyarbakır'a gelen 50'ye yakın TEV-ÇAND üyesi Kürt sanatçı, hem imza kampanyasına hem de BDP'nin seçim çalışmalarına destek verecek. "Öcalan'a özgürlük" imza kampanyasının önemli bulduğunu dile getiren Kürt Sanatçı Diyar, Kürt özgürlük mücadelesinin "Öcalan'a özgürlük" kampanyası çerçevesinde büyük bir konuma evirileceğini söyledi.

“Sanatçılar olarak destekliyoruz”

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinin mimarı olduğunu söyleyen Rojda Şenses ise, Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasını Kürt sanatçılar olarak desteklediklerini belirtti. Şenses, "Hükümetin önderliğimizin özgürlüğüne saygılı davranması gerekir. Küçükten büyüğe kadar bütün herkesin Önderliğimizin özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasın destek vermesi gerekir" dedi.

“Herkes bu konuda duyarlı olmalı”

Kürt sanatçıları ve Kürt halkı olarak tarihi bir süreçten geçtiklerini belirten sanatçı Canê ise, Öcalan için başlatılan "Öcalan'a özgürlük" kampanyası için kadın, çocuk, genç, sanatçı ve devrimcilerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Öcalan özgürlüğüne kavuşması için her alanda açlık grevi eylemleri başlatılması gerektiğini savunan Canê, "Önderliğimiz özgür olmadan Ortadoğu'ya aydınlık gelemez. Bu kampanyanın daha da derinleşmesi ve önderliğimizin özgür olması için açlık grevlerine de başlayabiliriz" diye konuştu.

“Kampanya güzel bir aşamaya geldi”

Kürt sanatçılardan Nuarin Narin de şunları kaydetti: "Biz Avrupa'da önderliğimizin özgürlüğü için imzalar topluyoruz. Avrupa'daki kampanya güzel bir aşamaya geldi ve daha da devam ediyor. Kürt halkı her alanda bu kampanyayı dillendirmeleri ve çalışmaları çok güçlü olması gerekir. Önderliğimizin özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Eğer önderliğimiz özgür olursa Ortadoğu'da özgür olacaktır."

Öcalan'a özgürlük" kampanyasının İsviçre kentinde uzun süredir başlatıldığına dikkat çeken Armanç ise, "Önderliğimizin özgürlüğü için önemli bir kampanyadır. Bu kampanya tüm kamuoyuna yayılması için anlamlı çalışmalar yürütülmesi gerekir" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri