Roboskili aileler: Katliam yerini anıt mezara cevireceğiz

Yakınlarının katledilmesinin 1000'inci gününde katliamın yaşandığı 15 nolu sınır taşı mevkinde anma gerçekleştirmek isteyen Roboskili aileler, askerlerin müdahalesiyle karşılaşmalarına rağmen bölgeye ulaşmayı başardı.

'GAZ BOMBALARINDAN DOLAYI ÇIKAN YANGINI YURTTAŞLAR SÖNDÜRDÜ'

Katledilen 34 sivil yurttaşın fotoğraflarını taşıyan ve atılan gaz bombalarından dolayı Şirit yaylasında kalan kadınlar sık sık "Bijî berxwedana Roboski", "Katil devlet, hesap verecek" ve "PKK halktır halk burada" sloganları ile gençlere destek verdi. Büyük bir alanda gençler ve askerler arasındaki çatışmalar devam ederken, atılan gaz bombalarından dolayı bazı bölgelerde yangın çıktı.Çıkan yangını ise sınıra yürüyen yurttaşlar kendi imkanları ile söndürdü. 

'KATLİAMIN GERÇEKLEŞTİĞİ YERİ ANITA ÇEVİRECEĞİZ'
Yapılan müdahalelere rağmen askerler ile saatlerce çatışarak 15 nolu sınır taşına ulaşan Roboskili aileler burada basın açıklaması düzenledi. Aileler adına açıklamada bulunan Berivan Encü, katliam bölgesine ulaşmalarının engellenmesi için "geçici güvenlik bölgesi"nin oluşturulduğunu belirterek, "Kararlı bir duruş göstererek, canımızı tehlikeye atarak mayınlı bölge üzerinden katliam bölgesine ulaştık" dedi. Encü, katliamın gerçekleştiği alanı anıt mezara çevireceklerini söyledi. Encü, savaş suçu ve insanlık suçu işleyenlerin yargılanmasını sağlanacaklarını da söyledi.(Diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri