"Peşi Kürdi (Önce Kürtçe) demişti; Şikayet üzerine ifade verdi

Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi üzerine, "Pêşî Kurdî (önce Kürtçe)" paylaşımı yapan Prof. Dr. Cenap Ekinci, Zafer Partisi ve MHP'nin şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı.

Diyarbakır'da Kovid-19 döneminde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yurttaşların “kobay" olarak kullanıldığı iddiasını gündeme getiren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, ifadeye çağrıldı. Ekinci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, “Pêşî Peya/Önce yaya ve “Hêdi/ yavaş" yazılarının silinmesine dair yaptığı paylaşım nedeniyle ifadeye çağrıldı. Ekinci'nin ifadeye çağrılmasına gerekçe yapılan soruşturmanın ise Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve MHP 27. dönem Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'nun şikayeti üzerinde başlatıldığı öğrenildi.

Ekinci, soruşturma kapsamında bugün, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddiasıyla Diyarbakır Emniyeti'nde ifade verdi. Ekinci, konuya ilişkin olarak, "Arkadaşlar soruyorlar. Diyarbakır Cumhuriyet Bassavcılığı’nca hakkımda TCK 216 maddeden soruşturma başlatıldı. İfadem o doğrultuda alındı. Belediye başkanlarına yönelik ‘PÊŞÎ KURDÎ’ paylaşımım ile ilgili şikayet üzerine ifadeye çağrıldım. Doğruları söylediğimizi tekrar beyan ettik. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Ekinci'nin soruşturmaya konu olan paylaşımı ise şöyle:
"Değerli Belediye Başkanları! Yollara Pêşi Peya (önce yaya) yazdınız defalarca silindi. Siz halk adına kamu görevinizi yaptınız bitti. Şimdi sıra esnaf, bakkal, kahveci, manav, site yöneticileri ve halkta. Herkes bir boya alsın ve duvarına ‘Pêşi Kurdî (önce Kürtçe yazsın)..." (MA)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri